Konge­pokalen til Tynset

Tynset JFF og Tynset skytterlag arrangerer årets NM Jaktfelt 1. mai-helga. De frister med ny, forbedret skytebane, direktesending og kongepokal.
20. februar 2020

Dette er NM-holdene:

Bever 120 m (sittende)

Ulv 170 m (liggende)

Tiur 50 m (stående)

Jerv 91 m (sittende)

Rådyr 114 m (sittende)

Hjort 120 m (stående)

– Målet er 1000 deltakere. Vi har valgt å legge mesterskapet til 1. mai-helga. Da vil flere ha mulighet til å ta seg fri. Samtidig ligger vi svært sentralt til for tilreisende fra Trøndelag og Sør-Norge, sier Nils P. Hagen, leder i Tynset JFF.

Dugnadsånden er upåklagelig. Totalt vil rundt 100 frivillige være i sving daglig under mesterskapet.
– Vi snur arbeidslista vår, og bruker samme manual som sist vi arrangerte NM i 2014. Vi er godt forberedt, og vet at vi kan tilby kvalitet, med svært dyktige standplassansvarlige. Mannskap er vår minste bekymring!

Vil skape mer aktivitet
Anlegget på Tynset har fått bedre fasiliteter, med ny standplass (100 m) og opprusting av jaktfeltbanen. Årets NM-løype blir ikke altfor lang, men arrangøren legger til rette for alle som trenger transport.

Haglebanen vil være åpen under hele mesterskapet (press), og tilreisende vil få sjansen til å bryne seg på en rekke utfordrende skyteøvelser. Blant annet blir det en såkalt elgbanecamp, med påfølgende kveldsfinale.


Banefasilitetene er ytterligere forbedret siden forrige NM-arrangement på Tynset, i 2014.

– Intensjonen er at folk ikke bare skal skyte og reise hjem. Det handler om å gi skytterne bedre og flere opplevelser. Tilleggsaktiviteter som dette er årsaken til at Landsskytterstevnet er blitt så populært, mener Frode Aasegaard i DFS Tynset skytterlag.

Kongepokal
Med fibernett på plass, og i samarbeid med Amedia, er det lagt opp til at finaleholdet streames live i kampen om den gjeve kongepokalen.

Påmelding foregår fram til 11. april. På arrangørens hjemmeside, www.nmjaktfelt2020.no, finner du også informasjon om overnatting m.m.

 

Siste fra Jakt

Den danske forskeren Jesper Madsen og kollegene har merket tusenvis av gjess. Foto: Jo Straube
Forskning:

Gåsbusters

Den danske forskeren Jesper Madsen har merket 5000 gjess. Arbeidet har vist seg matnyttig for både jegere og bønder i Norge og Danmark.
Det blir tidligere jaktstart på villrein på Hardangervidda sør for riskveg 7 de to neste årene. Illustrasjonsfoto: Simon Åsheim

Det blir utvidet jakttid for å bekjempe skrantesjuke

Høringsfristen er over og Miljødirektoratet har bestemt seg. Det blir tidligere jaktstart på villrein, elg og hjort for å hindre spredning av skrantesjuke.
 Svein Erik Lund, sekretær i Hardangervidda villreinområde, drømmer om store villreinflokker på Hardangervidda. Foto: Atle Skjelde
Portrettet:

Arealforkjemperen

– Arealforvaltning og menneskelig ferdsel er de største utfordringene for villreinen. Flere av turisthyttene på Hardangervidda bør stenges, sier Svein Erik Lund, sekretær i Hardangervidda villreinutval.

På forsiden nå