Norsk villsvin­jeger nekter straffe­skyld for draps­forsøk

Mannen som er siktet for drapsforsøk etter at han skjøt en jogger under villsvinjakt i Sør-Sverige i fjor høst, nekter straffskyld.
03. april 2019

Den 48 år gamle nordmannen fra Buskerud møter onsdag i tingretten i Helsingborg. Han er tiltalt for drapsforsøk og flere tilfeller av brudd på jaktloven i Sverige, skriver  NRK

– Han har ikke forsøkt å drepe eller skade fornærmede, sier advokat Jorge Concha, som er mannens forsvarer. 

En ti sekunders lang video av hendelsen, som var lagret i våpenets kikkertsikte, ble spilt av i retten onsdag. Ifølge statsadvokat Ola Lavie er det åpenbart et menneske som vises i videoen.

Den 75 år gamle joggeren ble truffet i hoften og overlevde skyteepisoden natt til 29. november i fjor. 48-åringen fikk panikk og gjemte seg i skogen etter skytingen, men ble funnet etter en omfattende politiaksjon.

48-åringen nekter straffskyld, men har tidligere vedgått at det var han som skjøt. I avhør har mannen sagt det var en rev han skjøt på, men har senere endret forklaring til at det måtte ha vært et rådyr. 

Nordmannen er i tillegg tiltalt for grove brudd på jaktloven, hvor han ifølge tiltalen ved seks tilfeller før han skjøt 75-åringen jaget rev og rådyr på natten. Dette er ikke tillatt. I tillegg har han brukt varmesøkende kikkertsikte uten å ha tillatelse.

Emneord: 

Siste fra Jakt

Skrantesjuke:

For få hjort og elg skutt i Nordfjellaregionen

Det ble felt flere elg og hjort i Nordfjellaregionen i 2019 enn i 2018, men ikke nok sammenlignet med planen for å nå myndighetenes mål om å halvere bestandene innen utgangen av 2020. Nå er rådet fra forskerne å øke avskytingen under årets jakt.

Flere bjørner, men færre binner i norske skoger

I fjor ble det registrert 148 brunbjørner i Norge, en økning på sju prosent fra året før. Det er det høyeste antall bjørner registrert i landet siden 2013.

Hver sjuende jeger er kvinne

– Dette er gledelig lesing og viser at vår langsiktige satsing på å få flere kvinner ut på jakt virker, sier organisasjonskonsulent i NJFF, Silje Klæbo. Nye tall fra SSB viser nemlig at antallet kvinnelige jegere i Norge øker jevnt og trutt.

På forsiden nå