Fylkes­mannen i Innlandet anbefaler å skyte flere ulv

Fylkesmannen i Innlandet anbefaler at det skytes inntil fire flere ulver utenfor ulvesonen i Hedmark og Akershus, ifølge Nationen.
23. januar 2019

Fylkesmannen i Innlandet fungerer som sekretariat for rovviltnemndene i region 4 og 5, som i slutten av måneden skal møtes for å diskutere om det kan skytes flere ulver på lisens utenfor ulvesonen i regionene. 

I sin anbefaling før møtet anbefaler fylkesmannen at det skytes inntil fire dyr i området, som strekker seg over Hedmark (region 5) og Akershus (region 4), skriver  Nationen. Østfold og Oslo er også del av region 4, men befinner seg i sin helhet innenfor ulvesonen. 

Kvoten utenfor ulvesonen var opprinnelig på tolv dyr. Den siste ulven på kvoten ble skutt i Stange kommune 3. januar.

– Den fastsatte kvoten på tolv dyr utenfor ulvesonen er fylt. Foreliggende kunnskap om bevegelsesmønster for unge ulver viser at mange ungdyr forlater oppvekstreviret i løpet av ettervinteren og våren. Det er derfor stor sannsynlighet for at ung ulv vil kunne vandre inn og forsøke å etablere seg i region 4 og region 5 utenfor ulvesonen, og dette innebærer risiko for omfattende skader, heter det i Fylkesmannens begrunnelse.

Emneord: 

Siste fra Jakt

Viten:

Når hjelper det å freda ryper?

Me trur at spørsmålet ikkje er om, men når jakt har betydning. Me vil her fortelja om trua vår, men er ikkje visse på at tru treng vera sanning.

Rakkelhaner kan få levedyktige avkom

Trodde du rakkelhanen ikke kunne formere seg? Tro om igjen. Genetiske analyser hos Norsk institutt for naturforvaltning (NINA) viser nå at denne krysningen mellom orrfugl og storfugl kan være fruktbar og få levedyktig avkom ute i det fri.

Tester ut villsvinfeller

Norske myndigheter ønsker færrest mulig villsvin på et minst mulig område i Norge. Nå tas egne villsvinfeller i bruk som et ledd i å begrense spredningen.

På forsiden nå