Fylkes­mannen i Innlandet anbefaler å skyte flere ulv

Fylkesmannen i Innlandet anbefaler at det skytes inntil fire flere ulver utenfor ulvesonen i Hedmark og Akershus, ifølge Nationen.
23. januar 2019

Fylkesmannen i Innlandet fungerer som sekretariat for rovviltnemndene i region 4 og 5, som i slutten av måneden skal møtes for å diskutere om det kan skytes flere ulver på lisens utenfor ulvesonen i regionene. 

I sin anbefaling før møtet anbefaler fylkesmannen at det skytes inntil fire dyr i området, som strekker seg over Hedmark (region 5) og Akershus (region 4), skriver  Nationen. Østfold og Oslo er også del av region 4, men befinner seg i sin helhet innenfor ulvesonen. 

Kvoten utenfor ulvesonen var opprinnelig på tolv dyr. Den siste ulven på kvoten ble skutt i Stange kommune 3. januar.

– Den fastsatte kvoten på tolv dyr utenfor ulvesonen er fylt. Foreliggende kunnskap om bevegelsesmønster for unge ulver viser at mange ungdyr forlater oppvekstreviret i løpet av ettervinteren og våren. Det er derfor stor sannsynlighet for at ung ulv vil kunne vandre inn og forsøke å etablere seg i region 4 og region 5 utenfor ulvesonen, og dette innebærer risiko for omfattende skader, heter det i Fylkesmannens begrunnelse.

Emneord: 

Siste fra Jakt

Dette er NJFFs jaktskyting

Jaktskyting i regi av våre lokalforeninger har de seinere tiårene utviklet seg til å bli en konkurranseaktivitet som interesserer svært mange medlemmer.

Her er NJFFs nye ambassadører

De er unge, de er ivrige, og de elsker jakt, fiske og friluftsliv. Her er NJFFs nye ambassadører 2021!

Elgen som ikke ville dø

Ingen elger er blitt slaktet oftere enn Elg i solnedgang. Motivets seiglivede egenskaper er en historie om kjærlighet til naturen, nasjonalfølelse, kulturelle brytninger – elgbestandens utvikling.

På forsiden nå