Fylkes­mannen i Innlandet anbefaler å skyte flere ulv

Fylkesmannen i Innlandet anbefaler at det skytes inntil fire flere ulver utenfor ulvesonen i Hedmark og Akershus, ifølge Nationen.
23. januar 2019

Fylkesmannen i Innlandet fungerer som sekretariat for rovviltnemndene i region 4 og 5, som i slutten av måneden skal møtes for å diskutere om det kan skytes flere ulver på lisens utenfor ulvesonen i regionene. 

I sin anbefaling før møtet anbefaler fylkesmannen at det skytes inntil fire dyr i området, som strekker seg over Hedmark (region 5) og Akershus (region 4), skriver  Nationen. Østfold og Oslo er også del av region 4, men befinner seg i sin helhet innenfor ulvesonen. 

Kvoten utenfor ulvesonen var opprinnelig på tolv dyr. Den siste ulven på kvoten ble skutt i Stange kommune 3. januar.

– Den fastsatte kvoten på tolv dyr utenfor ulvesonen er fylt. Foreliggende kunnskap om bevegelsesmønster for unge ulver viser at mange ungdyr forlater oppvekstreviret i løpet av ettervinteren og våren. Det er derfor stor sannsynlighet for at ung ulv vil kunne vandre inn og forsøke å etablere seg i region 4 og region 5 utenfor ulvesonen, og dette innebærer risiko for omfattende skader, heter det i Fylkesmannens begrunnelse.

Emneord: 

Siste fra Jakt

Bukkejakt:

Våryr i Hampshire

Titusener av fotballsupportere tar i et normalår en langweekend i England for å se favorittlaget i Premier League. Andre tar turen over Nordsjøen for å kikke etter råbukk …

Jakt og Fiskesenteret tilbake for fullt

– Regjeringens beslutning om nedstengning av landet 12. mars, var det verst tenkelige tidspunktet på året for oss. Det var bare to dager før den viktigste kurshelga gjennom hele året, sier daglig leder Anders Storm Nilsestuen på Jakt og Fiskesenteret.

Stabilt antall ulv i Norge

I vinter ble det registrert 103–106 ulver i Norge. Antallet er uendret fra i fjor.

På forsiden nå