Jakt og Fiskesenteret tilbake for fullt

Leder for Jakt og Fiskesenteret på Flå, Anders Storm Nilsestuen, ser fram til å fylle lokalene med kursdeltagere igjen.
Leder for Jakt og Fiskesenteret på Flå, Anders Storm Nilsestuen, ser fram til å fylle lokalene med kursdeltagere igjen.

– Regjeringens beslutning om nedstengning av landet 12. mars, var det verst tenkelige tidspunktet på året for oss. Det var bare to dager før den viktigste kurshelga gjennom hele året, sier daglig leder Anders Storm Nilsestuen på Jakt og Fiskesenteret.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

– 14. mars var vi klare for ha et rovvilthundseminar med over 100 deltakere. Det skulle sparke i gang årets kurssesong for alvor. Det ble det naturlige årsaker ikke noe av, sier Anders Storm Nilsestuen og tilføyer at perioden fra midten av mars til slutten av juni står for nærmere 90 prosent av årsomsetningen.

– Vi hadde en helt formidabel booking av kurs i mars og april. Så kom dette.

– Hva gjorde dere da?

– Vi avlyste nesten 14 dager i forkant av kursene. Det var veldig vanskelig å forholde seg til hvor lenge retningslinjene og restriksjonene ville vare.

Mye flyttes til høsten
Jakt og Fiskesenteret har flyttet de kursene som ble kansellert til juli - september. Småviltseminaret som skulle gått av stabelen i mars, er flyttet til november.

Nilsestuen påpeker at samtlige kunder har utvist stor forståelse for programendringer som en følge av koronaepidemien. De ansatte på Jakt og Fiskesenteret har vært permittert, men er nå enten tilbake, eller på vei tilbake i jobb.

Fullt fokus på jegerprøven
– Hva skjer framover på JFS?

– Da myndighetene nylig åpnet opp for samlinger for under 50 personer for profesjonelle arrangører, så var vi klare. Generalprøven ble det store rifleinstruktørkurset 8-10. mai. Nå er det fullt fokus på jegerprøvekurs.

Nilsestuen opplyser om at det er mange som ikke har fått tatt jegerprøven når de ville, og at JFS derfor forventer et visst trykk framover. Som en følge av dette har alle ansatte endret ferieplanene sine

– Det blir ikke mye sommerferie i år. Vi kjører tett med kurs i juli. Ferien får vi ta til høsten. Det er jo også en fin ferietid, smiler en optimistisk Anders Storm Nilsestuen ved Jakt og Fiskesenteret på Flå i Hallingdal.

Jakt- og Fiskesenteret har åpen rifle- og haglebane hele sommeren. For booking av den, kontakt jfs@jaktogfiskesenteret.no

Trenger du å finpusse skyteferdighetene før jakta starter, så er både hagle- og riflebanen på Flå tilgjengelig nå.
Trenger du å finpusse skyteferdighetene før jakta starter, så er både hagle- og riflebanen på Flå tilgjengelig nå.