Annonse

Test av Nextorch myStar R hodelykt

Lyser opp tilværelsen

Nextorch har oppgradert sin polulære myStar hodelykt. Den viktigste endringen er en fleksibel batteriløsning.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Forløperen fikk svært gode skussmål da den ble lansert for fire år siden. På den nye utgaven, myStar R, er lysstyrken økt fra 550 til 760 lumen. Det mest fiffige ved den nye modellen, er imidlertid at den også er kompatibel med 3xAA-batterier, noe som både gir økt fleksibilitet og trygghet.

Lampehuset har fortsatt tilt og 360 graders fokusjustering. Med fullt fokus gir den en imponerende kraftig lyskjegle laaangt ut i nattemørket, mer enn tilstrekkelig for de fleste praktiske formål.

Vår grove kontrollmåling viser at den oppgitte rekkevidden på 220 m stemmer bra. I den andre enden av skalaen gir lampa en behagelig og jevn flombelysning.

Den gummierte av/på-knappen er godt definert, og betjenes greit også med hansker.

Test: Fenix HP30R

Samme knapp regulerer også de tre styrkenivåene. Merk at den krever resolutte trykk, noe vi mener er en fordel, da det reduserer sjansen for at lykta utilsiktet blir slått på når den stappes i sekken.

Økt batterilevetid

Levetiden på det oppladbare batteriet er også økt noen hakk sammenliknet med forgjengeren. På full fres har du en overflod av lys i drøyt 4,5 timer, midtstilling gir godt arbeidslys i drøyt 8 timer, mens du på sparebluss har telt- og ganglys i nær tre og et halvt døgn. Vær imidlertid oppmerksom på at temperaturen her vil spille inn.

Sitter godt

Lampebrakett og batterikassett har begge ergonomisk utforming, som gjør at lykta oppleves svært behagelig mot hodet. Den todelte strikken sørger for god vektfordeling og stabilitet.

Test: LedLenser MH4

Vi kunne imidlertid ønsket oss mulighet for litt mer slakk. Har du en omfangsrik skalle og drar på ei lue, kan strikken gi et visst ubehag ved lenge tids bruk.

Svakt punkt

Lykta er IPx4-klassifisert, hvilket betyr at den blant annet skal tåle øsende regnvær, noe den absolutt har vist seg å gjøre. Batteridekselet føyer seg fint inn i utsparingen i kassetten. Den enkle «kneppelåsen» i bunnen framstår imidlertid som et potensielt svakt punkt, og låser heller ikke så godt som vi kunne ønske.

Konkurransen i hodelyktmarkedet blir stadig tøffere. Selv om vi har et par detaljer å plukke på, henger Nextorch fortsatt godt med i det øvre sjiktet i sin klasse.

Nextorch myStar R

Fleksibel hodelykt med Osram P9 LED. Batteri: 3000mAh Lithium polymer, og kompatibel med 3xAA batterier.

Lysregulering: Regulerbar lysstyrke i tre trinn + SOS, med High (760lm/4:45 lystid), Medium (245lm/8:15 lystid) og Low (28lm/81:00 lystid).

Distanse: (li-Pol) 220 m, (3xAA) 184 m.

Vannbeskyttelse: IPX-4 klassifisert. Støtsikker fra 1 m. Lading via mikro-USB. Vekt inkludert batteri: 175 g.

Pris: kr 998,-

Leverandør: Alterno AS, www.alterno.no

Karakter: 5

Powered by Labrador CMS