Annonse

Norsk Friluftsliv frykter slitasje og forsøpling på populære turistmål

Svært mange oppgir at de vil besøke blant annet Lofoten, Telemarkskanalen og Geiranger til sommeren. Det bekymrer Norsk Friluftsliv, som frykter stor slitasje.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

En av ti oppgir at de vil besøke Lofoten i sommer, ifølge en ny Ipsos-undersøkelse. Også Telemarkskanalen og Geiranger er populære turperler, og 300.000 og 255.000 vil sannsynligvis besøke disse stedene i sommer.

Fellesorganisasjonen Norsk Friluftsliv skriver i en pressemelding at de er glade for at mange trekkes mot naturen og friluftslivet, men mener tallene gir grunn til bekymring.

– Om alle skal presse seg sammen i samme turområde i en kort sommersesong, har både vi og naturen et problem, sier generalsekretær Lasse Heimdal i Norsk Friluftsliv.

– Flere folk på samme tursted betyr dessverre også mer forsøpling og slitasje. Dersom nær en halv million nordmenn tenker å besøke Lofoten i sommerferien sin, kan dette får store konsekvenser, advarer han.

Norsk Friluftsliv håper folk tør å tenke alternativt når de planlegger ferien, slik at man unngår et unødig trykk og slitasje på de mest kjente reisemålene.

Powered by Labrador CMS