Annonse

To ulver skutt fra helikopter i Rendalen

Kort tid etter at Miljødirektoratet vedtok ekstraordinær felling av inntil to ulver i Rendalen, ble to ulver skutt fra helikopter.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Det var Statens Naturoppsyn (SNO) som gjennomførte fellingen. Ulvene ble felt vest for Sølensjøen i Rendalen kommune, bekrefter Miljødirektoratet i en pressemelding.

Det var en hann og en tispe som har markert revir i området som ble felt ved 13.30-tiden, opplyser Lars Gangås i SNO til Nationen.

– Vi fikk oppdraget i dag, rekvirerte helikopter og var ferdig etter ti minutter, sier Gangås.

Det er ordførerne i Tolga, Tynset og Rendalen som hadde søkt om fellingen på grunn av store skader på sau og rein i løpet av sommeren og høsten.

Ikke uventet
Det var ikke uventet at Miljødirektoratet ville gi grønt lys.

I et brev til berørte parter og kommuner i oktober vurderte Miljødirektoratet det som aktuelt å gjennomføre ekstraordinært uttak av ulv i området i løpet av høsten eller vinteren, ifølge Arbeidets Rett.

Vedtaket ble fattet bare halvannen uke før det kunne ha blitt drevet lisensjakt på ulv i området, som ligger utenfor ulvesonen, ifølge Nationen. Lisensjakta starter 1. desember utenfor sonen.

Krevende felling
Den lokale sauebonden Gaute Ingebrigtsen mener det bra at det var staten og ikke lokale fellingslag som tok jobben i det han beskriver som et uveisomt område.

– Det ville krevd vanvittig mye. Det er veldig mye snø og lite lys med korte dager. Det er nesten ikke veier i området, og erfaring viser at et lokalt fellingslag ikke får dispensasjon til å kjøre snøscooter, sier Ingebrigtsen til avisa.

Powered by Labrador CMS