Annonse

Test av Spydro fiskekamera

Her brukt på statisk agnfiske. Til dette fungerer Spydro fint, og gir gode bilder og en forståelse av livet rundt agnet.

Best når det fungerer

Spydro er en glimrende idé i et marked med få reelle konkurrenter. Problemet er at kameraet sliter med det viktigste – å filme fisk under vann.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Denne testen startet for tre år siden, men etter gjentatte problemer, ga jeg opp. Så kom en norsk leverandør og et oppgradert kamera på markedet, og jeg fikk lyst å prøve igjen. Spydro er knappeløst, og registrerer vann og bevegelse.

Fra appen styres kameraet slik man vil. Mange av funksjonene er Spydro alene om. Nevnte problemer har vært knyttet til linken mot appen, og ikke selve enheten. Den er rimelig stabil på IOS, men har vært et mareritt på Android.

Ikke optimalt

Dorgefiskere, isfiskere, meitefiskere og andre med rolige snørebevegelser, vil få stabile og fine bilder. For mye annet, slik som pilke- og kastefiske, vil bildene være middels nyttige. Alle får full HD oppløsning, men fortsatt kun middels bildekvalitet, og fortsatt milevis bak et nyere GoPro-kamera. Batteritid på 2-4 timer er godkjent.

De fleste vil bruke den medfølgende gummiringen og vektloddet på Spydro. Dette fordi det stabiliserer riggen bedre og lar den synke om man skal kaste fra land eller dorge. Denne løsninger er god, men det burde fulgt med flere vektlodd for å variere bruksområdet.

Dessverre må man ha kameraet på for å se på eller laste over filmer til appen/telefonen. Dette er en svært dårlig løsning, som andre løser bedre. Det at ledlysene også iblant reflekterer i hjørnet av bildet, er ugreit.

To karakterer

Android fikk høsten 2020 nye oppdateringer, og fungerer nå bedre, men er fortsatt ustabil. Om de fikser opp dette og gir oss bildeoverføring som ikke tapper kameraet for strøm i felt, er de der de burde vært fra start.

PRODUKTFAKTA: Kamera med WIFI (80m) og app. 1080HD/30fps, 720/60 fps og 130 grader synsvinkel. Streamer live fra vannfilmen.

Innebygd 32 gb lagring, led-lys og inntil 4t opptak. Bruksområde 0-150m dyp.

Vekt: 84 g. Knappeløst og med magnetisk ladeport. Eske, ladekabel, vektlodd og dupp følger med.

PRIS: kr 2999,-

LEVERANDØR: Sportsfiskebutikken.no

Karakter 4 er på IOS. På Android gir vi 3.

Powered by Labrador CMS