Annonse

Test av Patagonia Middle Fork

Lette vadere med ny patent

Patagonia Middle Fork er den første pustende vadebuksa på markedet med sømløse føtter. Det er ikke bare mangel på søm som er uvanlig med sokkene på disse vaderne, det innovative valget av syntetgummi i stedet for neopren, skiller seg ut.

Publisert

Denne artikkelen er over fem år gammel.

Patagonia Middle Fork Packable Waders

PRODUKTFAKTA: Lettvekts pustende vadebukser med justerbare seler og sømløse føtter i syntetisk gummi. Øvre del av vadebuksa er 3-lags konstruksjon med 100 % resirkulert nylon, nedre del er 4-lags konstruksjon av 70 % resirkulert nylon. Fastmonterte gamasjer. Pakkes ned i medfølgende pakkpose (20 x 33 cm). En vanntett gummiert innerlomme. Vadebelte er inkludert. Vekt, str. L: 860 g (inkludert pakkpose og vadebelte)
PRIS: kr 3599,-
LEVERANDØR: Outdoor AS, tlf. 66 90 76 80, www.outdoor.no
KARAKTER: 5/6

Syntetisk gummi er vesentlig lettere enn neopren og mye tynnere, hvilket påvirker både vekt og pakkevolum. Vadebuksa veier under halvparten av mine vanlige vadere og tar en tredel av plassen i sekken.

Dette er nok den ideelle vadebukse for fjell- og markafiskere, som ikke nødvendigvis skal gå kilometervis til daglig og stå til brystvorta i bikkjekaldt snøsmelt i timevis. Sokker av syntetgummi har noen store ulemper i forhold til neopren; absolutt null isolasjon og null støtdemping. Det medfører at vadeskoene føles litt for store og det blir mye kaldere på føttene. Jeg har løst det med å bruke Sealskinz-sokker mellom ullsokkene og vadebuksa når det har vært kaldt vann. For meg har det fungert veldig fint, også på lange fiskedager med mye vading og gåing elvelangs. Uten ekstra sokker, blir det fort uutholdelig kaldt på føttene.

Vadere kan også brukes til å gjemme seg bak. Vårt testteam mener Patagonia er på riktig spor i jakten på gode løsninger for de som vil pakke lett.

Sømlekkasje er dødsårsak nummer en for vadebukser, og spesielt sømmene i sokkene har lett for å få lekkasjer som er umulig å tette. Disse sokkene er helt uten sømmer og av et tykt gummimateriale, som viker svært slitesterkt.

Vaderne har god pusteevne og behagelig passform, den lave vekten gjør at de også er lette og behagelige å ha på. Selene er justerbare, det er lett å brette ned vaderne for både å regulere temperatur og for å nivellere væskebalansen. Det er ellers befriende lite «dilldall» på disse buksene, kun en vanntett innerlomme. Få materialer og svært få sømmer.

Jeg tror Patagonia her er på rett spor – særlig for fiskere som skal ha med seg vadebukser i tursekken. Bare husk å ta med et ekstra par sokker.

Powered by Labrador CMS