Test av Patagonia Middle Fork

Lette vadere med ny patent

Patagonia Middle Fork er den første pustende vadebuksa på markedet med sømløse føtter. Det er ikke bare mangel på søm som er uvanlig med sokkene på disse vaderne, det innovative valget av syntetgummi i stedet for neopren, skiller seg ut.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel. Det er ikke sikkert at informasjonen som står i artikkelen stemmer lenger.

Syntetisk gummi er vesentlig lettere enn neopren og mye tynnere, hvilket påvirker både vekt og pakkevolum. Vadebuksa veier under halvparten av mine vanlige vadere og tar en tredel av plassen i sekken.

Dette er nok den ideelle vadebukse for fjell- og markafiskere, som ikke nødvendigvis skal gå kilometervis til daglig og stå til brystvorta i bikkjekaldt snøsmelt i timevis. Sokker av syntetgummi har noen store ulemper i forhold til neopren; absolutt null isolasjon og null støtdemping. Det medfører at vadeskoene føles litt for store og det blir mye kaldere på føttene. Jeg har løst det med å bruke Sealskinz-sokker mellom ullsokkene og vadebuksa når det har vært kaldt vann. For meg har det fungert veldig fint, også på lange fiskedager med mye vading og gåing elvelangs. Uten ekstra sokker, blir det fort uutholdelig kaldt på føttene.

Sømlekkasje er dødsårsak nummer en for vadebukser, og spesielt sømmene i sokkene har lett for å få lekkasjer som er umulig å tette. Disse sokkene er helt uten sømmer og av et tykt gummimateriale, som viker svært slitesterkt.

Kjære leser!

For å lese denne artikkelen må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.