Annonse

Test av Shimano Stella FK C3000MHG

Test av Shimano Stella FK C3000MHG.

Fortsatt en stjerne

Glem polarstjernen, det er Shimanos Stella du skal se etter på snellehimmelen.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Jeg har holdt en klam fiskerhånd over den nye «stjernen» blant haspelsneller. Stella FK avløser FJ-modellen, uten at det synes spesielt på utseendet. Begge har en overflate i krome.

Arvtakeren er dog litt mørkere, spesielt på spolen. Kropp og spole har fått noen nyanser i designet, men ved første øyekast framstår FK og FJ nesten som den samme snella. Det er derimot på innsiden at forskjellen mellom de to gjør seg gjeldende.

Shimano kaller nyhetene for Infinity Evolution. Kort fortalt dreier det seg om tre nye mekaniske løsninger:

Iinfinityxcross gir en enda mer holdbar drev-konstruksjon enn det høyt anerkjente Hagane-drevet. Dette gir økt holdbarhet, spesielt under ekstremt press, og gir lengre levetid på snellen.

Infinityloop er en ekstra sein gange på spolen, såkalt oscillation, med forbedret snørepålegg. Dette gir målbart redusert friksjon på snøret under kast. Da sier det seg selv at også kastelengdene blir bedre.

Infinitydrive resulterer i kraftig rotasjon, spesielt under tung belastning. I ekstreme situasjoner kan du fortsatt opprettholde konstant jevn og kraftfull innsveiving.

Tåler tung belastning

Jeg er ikke spesielt glad i sneller av typen HG (Highgear) og XG (Extra highgear), da disse som oftest ikke tåler innsveiving med større belastning. Det fungerer fint når man skal sveive inn en lett sluk eller jigg veldig raskt, men med fisk eller mye tang på kroken, klarer du ikke sveive uten å pumpe.

Det fører fort til at du mister presset på fisken, samt at innsveivingen tar lengre tid. Det er som å sykle bratte oppoverbakker på høyeste gir. Drevet til Stella har alltid vært blant de beste på behagelig innsveiving, selv med høy utveksling.

Men med Infinitydrive klarer Stella enda større belastninger uten å «kollapse». Det er mulig å sveive inn fisk uten at det føles veldig «tregt», og man kan pumpe mindre.

Stjernesnelle

Vår testmodell ble en C3000MHG. C-en står for compact (2500 kropp med litt større spole), M-en for medium dyp spole og HG for highgearutveksling. Snella har vært brukt en hel sesong, for det meste etter sjøørret og makrell. Modellen framstår som et perfekt valg til sjøørretfiske.

Prisen er svært stiv, men målgruppa er fiskere som vil ha det aller beste, og er villige til å betale for det.

Shimano Stella FK C3000MHG

Fiskesnelle som kommer i 12 forskjellige modeller fra 1000 – C5000. Leveres med beskyttelsestrekk.

Vekt: 210g

Kulelager: 12/1

Utveksling: 5.8:1

Linekapasitet (braid): 0,15mm / 150m

Brems: 9kg

Pris: kr 9 999,-

Leverandør: Shimano Nordic AS, www.shimano.com

Karakter: 6

Powered by Labrador CMS