Annonse

Test av Gerber Fishing Collection

Test av Gerber Fishing Collection

Fiskerens nye verktøy

Gerbers mål med sin nye verktøyserie er å gjøre fiskeøkta di enklere. Det lykkes de med.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel.

Ofte er fokuset like stort på utstyret, som på selve fisket. Du skal skjøte snører, kutte fortom, bytte takler, sluk og fluer – gjerne mens du står med vann til hoftene.

Fiskeverktøy fins i et uttal varianter, men har gjerne ymse kvalitet. Gerbers produkter er solide så det holder – alltid lett tilgjengelig, takket være mange smarte løsninger. Vi har tatt for oss et lite utvalg:

Gerber Linedriver er et multiverktøy, som forenkler knuteprosessen. Her er den roterende enden av verktøyet til god hjelp. Du trenger ikke surre fortom med fingrene – Linedriver gjør jobben for deg. Verktøyet kan kutte/trimme snøret, og består ellers av en trakt, som hjelper deg å tre fortommen gjennom krokøyet, en saks og egen klemme for å feste splitthagl. Linedriver kan festes på skjorta eller vaderne, eller ved snor gjennom et hull i verktøyets ramme.

Gerber Freehander Nip & Clip er en solid klipper. Den har ei lita nål som kan brukes til å fjerne lim fra krokøyet. I tillegg har den en liten roterende linefører, som kan være nyttig ved bruk av tynne fortommer. Kan betjenes selv med kun en hånd tilgjengelig. Klipperen er fortsatt like skarp etter en hel fiskesesong.
En retraktors oppgave er først og fremst å sikre utstyret.

Gerber tar deg på alvor: Defender har en kraftig Dyneema-wire, som tåler røff bruk, samt flere festemuligheter. En karabinkrok i enden, med egen låsmekanisme, forsterker følelsen av kvalitet. Retraktoren fås i to størrelser.

Med filetkniven Controller, har Gerber truffet blink. Kniven har et solid gummigrep, samt innebygd sliper. Slira i plast har flere dreneringshull på begge sider, festes med borrelås og kan hektes i beltet. Knivbladet i stål er fleksibelt, hvilket gjør «drittjobben» til en lek. Såkalte GuideFins gir sikker kutting og godt grep for tommelen. Skaftets relativt grove gummimønster hindrer at kniven glir når du jobber i vann. Fås i lengdene 15, 20 og 25 cm.

Gerbers nye fiskeverktøy oser av kvalitet. Her tilbys en rekke smarte løsninger for både sjø- og fluefiskere. For sistnevnte, er ulempen først og fremst vekta. Derfor blir det et spørsmål om behov. Pleier du en Gerber med omhu, vil verktøyet trolig vare livet ut …

Gerber Fishing Collection

Pris: kr 699,- (multiverktøy), 749,- (filetkniv), 599,- (klipper) og 399,- (retraktor)

Leverandør: Norma AS, tlf. 22 07 13 00, www.gerbergear.com

Karakter: 5

Powered by Labrador CMS