Annonse

Test av Daiwa Ballistic LT 2500D

Haspelsnella Ballistic LT, i kombinasjon med 0,16 mm J-Braid X8, gjør nesten alle sjø- og ferskvannsstenger gode.
Haspelsnella Ballistic LT, i kombinasjon med 0,16 mm J-Braid X8, gjør nesten alle sjø- og ferskvannsstenger gode.

Suveren serie haspelsneller

Daiwa Ballistic er en unik snelleserie, som gir mye valuta for pengene.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Daiwa Ballistic LT 2500D

PRODUKTFAKTA: Snelle med Zaion grafittmateriale, lettvekts sveivhåndtak i aluminium og en hul Airbail snellebøyle.

Mag Sealed i kulelagre og andre bevegelige deler, gjør punktene vanntette og gir mindre friksjon. ABS-spolen er forsynt med ATD-brems (10 kg) og rommer 150 m 0,28 mm. Snellen har standard utveksling på 5.3:1 og tar inn 75 cm pr. sveivtak. Vekt: 180 g.

PRIS: kr 2890,-

LEVERANDØR: Daiwa Sports Ltd, www.daiwa.com/scandinavia
KARAKTER: 6

Da vi skulle lage artikkelen “Slik kaster du lengre med haspelstang”, var jevne verdier et must: En god snelle og et godt snøre var avgjørende for å kunne gi stengene en rettferdig dom.

Valget falt på fem stk. Ballistic LT 2500D. Alle ble fylt opp med Daiwas populære J-Braid X8 i str. 0,16 mm og ble utsatt for ekstremt bruk over en kort periode, etterfulgt av en sesong med mye fisking.

Etter testen fikk jeg beholde snellene en hel sesong for å bruke dem i diverse tester og en artikkel om kasteteknikk. De koksgrå snellene med røde metalldeler har vært med på utallige turer, hvor også testpersonell, fiskekamerater og deltakere på diverse kurs og seminarer har fått prøve dem.

De har blitt brukt på isen, på fjellet og i ramsalt sjø. I mitt arsenal av lette haspelsneller, finnes det titalls sneller til enhver tid. Dragningen mot den japanske kvintetten har vært sterk, og sjelden har alle fem blitt igjen på kontoret før en fisketur.

Den superlette snellen har gjort lett innsveiving, godt snøreopplegg og lange og problemfrie kast til en vane. Det samme gjelder jevn brems og et totalt fravær av ulyder eller uønskede bøyleoverslag.

Kvalitetselementene i snellen er godt hjulpet av Mag Sealed-teknologien, som jeg mener har gitt Daiwa et forsprang på konkurrentene. Det gir allerede gode sneller nærmest friksjonsfri gange, som forringes minimalt over tid.

Samtlige sneller er like gode som for ett år siden, og linene vi la på, holder fortsatt stand og ser nesten ubrukte ut. Slike resultater er ikke vanlig på sneller til under 3000 kroner, og gjør Ballistic LT til en unik snelleserie.

Powered by Labrador CMS