Annonse

Test av Scott G Series 905/4

Helt på G

Før Scott lanserte G-serien første gang i 1976 ble det karakterisert som nær umulig å lage noe så langt, følsomt, fleksibelt og lett. Nå har de gjort det igjen, ifølge vår tester - som mener stanga traff hans fiskemessige g-punkt.

Publisert

Denne artikkelen er over fem år gammel.

Den amerikanske fluestangprodusenten Scott lanserte sin opprinnelige G-serie i 1976 og introduserte da verdens første 9 fot stang i klasse 4, noe som ble ansett som helt uhørt langt for en stang i klasse 4 og som var umulig å lage, inntil karbonfiber ble tilgjengelig for stangprodusentene. Scott laget sin G-serie uavbrutt fram til 2006 da de lanserte G2 og i 2017 kom G Series.

Stanga takler tørrfluer, nymfer og (Gud forby) streamere upåklagelig.

Knut Johan Ruud

Hva har så skjedd siden 2006? Stanga er marginalt lettere med 82 gram vs. 85 gram (veid på kjøkkenvekta), spigotholkene er laget på en annen måte som ifølge produsenten skal spare vekt og gi økt bøyelighet, vektbesparelsen er vel ikke så mye å rope hurra for, men bøyeligheten er merkbart bedre. G Series har en jevn og dyp aksjon med en stivere topp enn tidligere modeller. Den oppleves langt mer stabil under kasting og gir en høyere linehastighet med lengre kast og bedre kontroll som resultat.

Scott G Series 905 er helt riktig klassifisert og fungerer godt med liner i WF5. Til tross for den dype aksjonen tåler man å gå opp til WF6 hvis man ønsker å spenne opp stanga også på korte kast. Jeg har brukt stanga med Rio Single handed Spey WF5 og Scientific Anglers ART WF5 i testperioden og begge linene fungerte fint på stanga. Den stivere toppen og jevnere aksjonen gjør at G Series tåler tyngre/større fluer enn G2 og fungere bedre i motvind enn utgående modell.

Scott G Series 905/4

PRODUKTFAKTA: Fluestang på 9 fot i snøreklasse 5. Fire deler som settes sammen med spigotholker og transporteres i medfølgende stangpose og stangrør. Korkhåndtak med snellefeste i micarta og aluminium. Uslipt stangemne uten lakk. Vekt: 82 gram. Leveres med livstidsgaranti.

PRIS: kr 7999,-

LEVERANDØR: Flyfisheurope AS, tlf., www.flyfisheurope.com

Den dype og deilige aksjonen er fortsatt til stede, stanga lader helt ned i håndtaket og sender lytefrie snørebukter så langt man måtte ønske, men det viktigste for mange er hvordan stanga er på kort og mellomlangt hold. G Series håndterer tempoomslag og vridninger bedre enn utgående modell og er veldig presis og lettkastet.

Stanga har fungert like bra til klassisk kveldsbettfiske, med spent spinner på glassklare sakteflytende høler, som til motvindskasting med store bustefluer og droppernymfer.

Den har håndtert tørrfluer, nymfer og (Gud forby) streamere upåklagelig.

Utseendemessig er stanga litt annerledes enn de fleste, da emnet verken er slipt eller lakkert og derfor har et spiralmønster, korkhåndtaket er av topp kvalitet, uten hull eller sparkel, og har en epoksy/kork kompositt-avslutning mot stangemnet. Snellefestet er av aluminium med innlegg av micarta. Stangtrekk i moteriktig sort, aluminiumstube og livstidsgaranti følger med på kjøpet.

Powered by Labrador CMS