Annonse

Test av Kinetic Battler CF

Dersom resten av Kinetics oppgraderte fiskestenger gir like mye stang for pengene som Battler CF gjør, ønsker vi dem hjertelig velkommen.

Knallstang

Kinetic har de siste årene jobbet for å ta steget fra et reint billigmerke, til å hevde seg i midtsegmentet. Med Battler CF har de virkelig lagt inn en god søknad.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Danske Fairpoint Outdoor eier og utvikler de etter hvert så kjente merkene Kinetic og Westin. Kinetics er for nybegynnere og folk flest, mens Westin er tiltenkt de mer aktive og proffe. Kvalitetsforskjellen har vært markant, men fra 2020 ønsket danskene å løfte Kinetic et hakk opp, og stilte med ny logo og en smellfeit katalog.

 I denne kom en rekke nyheter som skal operere i sjiktet opp til Westins laveste nivå. For å teste det «nye nivået» valgte jeg ut to av toppseriens fem modeller, en Kinetic Battler CF 9,3 fot til sjøørreten og en 10 fots 12–40 g til sjø, laks og gjedde. Nå, etter et snaut år, skal dommen felles.

Full klaff på første tur

Det skulle egentlig ikke mer til enn å holde stanga, se på komponentene og teste aksjonen i klingen, før man skjønte at noe hadde skjedd. Etter første tur med sjøørretstanga på 9,3 fot, var jeg overbevist.

 Dette kunne like gjerne vært en rimelig utgave i Westins allerede anerkjente «W» serier. Det er nesten så man lurer på om de har fått hjelp, eller i det minste inspirasjon, fra Westins utviklere og dere knallgode W3 serie.

Less is more

Det er nettopp «less i more» som har blitt suksessformelen til Battler CF. Stanga er anonymt designet, ligner på hvilken som helst av konkurrentene, og leveres i fem varianter som treffer en stor gruppe fiskere i Skandinavia. 

Stengene er gunstig priset, en smule tunge, men dertil mer robuste. Her er det lite å plukke på, men det ville vært naturlig med en litt større styrering på de to tyngste modellene, hvor mange bruker monofilament til laksen. 

Ellers ønsker jeg en mer komplett stangserie, med eksempelvis fire stenger fra 7 til 8 fot. Da ville de også konkurrert på likt nivå med merker som Abu Garcia, Savage Gear, Okuma og Lawson.

Treffer godt

En god fiskestang bør være stram og følsom når du sveiver inn sluken, men bøye seg godt og dempe fiskens slag under fighten. Mange dyrere stangklinger med supergrafitt, sliter med å bli myke nok, og det går utover kjøring av fisk. 

Her opplever vi at Kinetic treffer godt. Både plassering av stangringer og aksjon gjør det artig å drille fisk. Kastemessig vet vi fra vår tidligere test (Jakt & Fiske 6-18) at stenger på dette prisnivået kaster like langt som toppmodellene, og etter flere titalls kast med sammenliknbare Westin W6, må jeg si at Kinetic Battler CF er helt der oppe, dog litt tyngre.

Kinetic Battler CF

Klassisk 2-delt allround stangserie med lavprofil stangringer. Spigot stangskjøter, korkhåndtak og polstret stangtrekk. Stenger i serien: 9,3 fot, 8–30 g/

10 fot, 12–40 g/ 10 fot, 15–50 g/ 11 fot, 15–50 g/ 10 fot 15–50 gram (multiplikator).

Leverandør: Fairpoint Outdoor www.kineticfishing.com

Pris: fra kr 1399,- til 1599,-

Karakter: 5 

Powered by Labrador CMS