Annonse

Test av Hodgman H5 Storm Shell Jacket & BIB

Smart fiskedress med enormt bruksområde

Hodgman har tatt opp kampen med Simms og andre om å vinne båt- og isfiskernes gunst på klesfronten. Den nytenkende dressen som kom i fjor, er både myk og god – men prisen er stiv.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Amerikanske Hodgman har laget vadebukser så lenge jeg kan huske. Inntil Pure Fishing kjøpte den fallende stjerna og løftet dem ut av glemselens bakevje, hadde de blitt gammeldags og akterutseilte. Nye produkter ga ny tillit, og med denne fiskedressen, tiltenkt lett båt- og isfiske, tenkte mange at Simms’ populære variant til over 10 000 kroner, skulle få hard konkurranse.

Så kom plutselig markedslederen med Challenger-serien – og kampen om grynene ble langt jevnere – både på pris og kvalitet.

Hodgman H5 Storm Shell er ikke perfekt, men for en som liker lommer, glidelåser og smarte multiløsninger, er det mye å glede seg over. Muligheten for å sammenkoble et varmt innerfôr gjør den perfekt til fiske fra båt eller svaberg, og som meite- og isfiskedress.

Fasongen er litt vid uten fyllmaterialet, men det er kompromisset for å kunne sette sammen alle fire delene og fortsatt få en hel fisker inni skallet. Mye vind og røft vær er forventet, og derfor har romslige lommevarmere, vanntette mansjetter, utvidelse i legger til jakt- eller isfiskesko blitt en del av designet.

En usedvanlig veldesignet hetteløsning med en separat ansiktsmaske, er gull verdt når det er surt vær. Må du late vannet i stormen, har de fått inn en smekk også.

Dressen har gått gjennom det meste av fiske og årstider. Innerfôret er blitt brukt som separat hverdagsjakke og som innlegg i vadebukser på kalde dager. Med unntak av en slapp fleece i ermene på jakken, har begge deler vært topp.

Det tynne skallstoffet i beina er jeg skepsis til, for jeg har fått en stygg rift om bord i en havfiskebåt og et lite kutt da jeg sneiet isboret. Med tykkere stoff rundt hele ankelen/leggpartiet ville nok disse vært unngått. Uansett; kommer stormen, er dette dressen jeg tar med meg.

PRODUKTNAVN: Hodgman H5 Storm Shell Jacket & BIB

PRODUKTFAKTA: 3-Lags V-Tech membran med corduraforsterkninger. YKK-glidelåser og justerbare stropper i hetta, på midjen og rundt de vanntette mansjettene. Ansiktsmaske og solbrem er bøyelige, og borrelåsene rundt nakken kan holde kraveparti borte fra synsfelt og ansikt. Refleks nær noen sømmer, D-ringer av plast og cordura for verktøy. Totalt åtte lommer og fire åpninger for å nå innerfôrets lommer. Buksebeina kan tilpasses store støvler og har knappestramming i bunn. Core INS innerfôret består av fleece og Thinsulate Platinum Insulation, som er vannavstøtende og kompakt. Alle har klips for å festes til hverandre.

PRIS: H5 Storm Shell Jacket + Bib kr 2999,- pr. del. Core INS Jacket + Bib Liner Pant kr 1299,- pr. del.

LEVERANDØR: Pure Fishing Norway, tlf. 23 23 40 00, www.hodgman.com

KARAKTER: Dress 4, Innlegg: 5

Powered by Labrador CMS