Eksplosjon i fiskekortsalget

Da Norge stengte ned i mars, eksploderte salget av fiskekort. Inatur melder om nærmere 100 prosent økning i salget i april og mai.
22. juni 2020

– Det har vært en helt vanvittig interesse. Kjempegøy!

Slik oppsummerer markedssjef hos Inatur,Torbjørn, Kvien Madsen, en av vårens overraskelser: at koronafeber ble til fiskefeber.

– Like etter påske fikk vi telefon Oslomarkas Fiskeadministrasjon (OFA), som lurte på om det var noe galt med de siste tallene. Det var det ikke. Det som skjedde, var at når alt ble stengt ned, og forbudt å bruke hytter utenfor egen kommune, dro folk på fisketur i stedet, forteller Kvien Madsen.

Inatur formidler en stor del av fiskekortsalget i Norge, inkludert store rettighetshavere som Statskog, OFA og Engerdal fjellstyre. Økningen i fiskekortsalget har gjort seg spesielt gjeldende i lavlandet i Sør-Norge, hvor isen gikk tidlig. Den generelle friluftsbruken har også økt stort i disse områdene.

Hengekøyer på hver holme

– En ny trend er at svært mange også overnatter ute i marka. Ved vannene i Oslomarka kunne man se hengekøyer omtrent på hver holme, forteller Torbjørn Kvien Madsen.

Situasjonen vært helt annerledes I høyfjellet, i Nord-Norge og i de store hyttekommuner i innlandet. Rekordstore snømengder og hyttekommuner stengt for utenbygdsboende, har vært årsakene til det.

Etter at regjeringen opphevet det omstridte hytteforbudet 20. april, opplevde Inatur også stor pågang til nettportalens utleiehytter. Les mer på inatur.no.

Emneord: 

Siste fra Fiske

Dølisjøen i Sør-Odal bød på fine forhold på NM-dagen. Foto: Atle Skjelde
NM Meite

Strengelsrud kapret gullet

Tommy Strengelsrud (49) fra SFK Raufjøringen klatret til topps på seierspallen, da NM-tradisjonelt meite gikk av stabelen på Dølisjøen i Sør-Odal.
Vi har testet denne dispenseren for agnstrikk fra Inova. Foto: Tommy Egra
Orden i strikkesakene

Test av Inova Bait Binder

Agnstrikk er et godt hjelpemiddel for havfiskere. Denne dispenseren gir deg enklere påsurring og hindrer søl på rullen.
Ingen av elvene på Vestlandet kan vise til en sjøørretbestand i svært god tilstand. Her «nattjakt» i Eio, i bunnen av Hardangerfjorden. Foto: Atle Skjelde

Sjøørretens anadrome levemåte kan forsvinne

Situasjonen er alvorlig både for villaksen og sjøørreten, men hva skjer hvis det ikke skjer noe?

På forsiden nå