Eksplosjon i fiskekortsalget

Da Norge stengte ned i mars, eksploderte salget av fiskekort. Inatur melder om nærmere 100 prosent økning i salget i april og mai.
22. juni 2020

– Det har vært en helt vanvittig interesse. Kjempegøy!

Slik oppsummerer markedssjef hos Inatur,Torbjørn, Kvien Madsen, en av vårens overraskelser: at koronafeber ble til fiskefeber.

– Like etter påske fikk vi telefon Oslomarkas Fiskeadministrasjon (OFA), som lurte på om det var noe galt med de siste tallene. Det var det ikke. Det som skjedde, var at når alt ble stengt ned, og forbudt å bruke hytter utenfor egen kommune, dro folk på fisketur i stedet, forteller Kvien Madsen.

Inatur formidler en stor del av fiskekortsalget i Norge, inkludert store rettighetshavere som Statskog, OFA og Engerdal fjellstyre. Økningen i fiskekortsalget har gjort seg spesielt gjeldende i lavlandet i Sør-Norge, hvor isen gikk tidlig. Den generelle friluftsbruken har også økt stort i disse områdene.

Hengekøyer på hver holme

– En ny trend er at svært mange også overnatter ute i marka. Ved vannene i Oslomarka kunne man se hengekøyer omtrent på hver holme, forteller Torbjørn Kvien Madsen.

Situasjonen vært helt annerledes I høyfjellet, i Nord-Norge og i de store hyttekommuner i innlandet. Rekordstore snømengder og hyttekommuner stengt for utenbygdsboende, har vært årsakene til det.

Etter at regjeringen opphevet det omstridte hytteforbudet 20. april, opplevde Inatur også stor pågang til nettportalens utleiehytter. Les mer på inatur.no.

Emneord: 

Siste fra Fiske

En tredel av strandsonen er utilgjengelig for folk flest

Hus, veier og jordbruk beslaglegger 30 prosent av strandsonen i Norge og begrenser tilgangen for allmennheten.
Kronikk:

Veistopp for sjøørreten

Sjøørretens tilstand viser at Norge er langt unna vannforskriftens mål om god økologisk tilstand i alle vannforekomster. Oppsatte veisperringer for sjøørretens frie vandring er en av hovedårsakene.
Fiskertips:

Multiplikatorsneller for kasting

Etter noen tiår i skyggen av haspelsnellene, øker multiplikatorene i popularitet. Kanskje ikke så rart, for på enkelte områder har de kompakte snellene fortreffelige egenskaper.

På forsiden nå