Dårligere vannkvalitet i Oslofjorden

Utslipp fra jordbruk og kloakk fra husholdninger langs fjorden er hovedårsakene til at vannkvaliteten i Oslofjorden forringes, ifølge en ny rapport fra Norsk institutt for vannforskning (NIVA).
25. februar 2018

– Utviklingen er bekymringsfull, sier marinbiolog Mats Walday ved NIVA til NRK. Han er prosjektleder for overvåkingen av Oslofjorden.

Utviklingen ligner den man ser i andre havområder, med oksygensvikt og tap av biologisk mangfold som resultat.

– Vi tror den negative utviklingen er forårsaket av klimaendringene. Nedbøren kommer hyppigere og kraftigere. Vannet vasker ut partikler og næringssalter som havner i vassdragene og til slutt i fjorden. Det gir økt algevekst og oksygenfattig vann, sier Walday.

Emneord: 

Siste fra Fiske

Aldri før har Norge eksportert sjømat før en større verdi. Det er laksen som står for mesteparten av inntekten. Nå lover fiskeriminister Bjørnar Skjæran å samarbeide med næringen om å øke eksporten ytterligere. Foto: istockphoto / Dieter Meyrl
Oppdrettslaks:

Norge eksporterer sjømat som aldri før – NJFF roper varsku

Bare i juni eksporterte Norge sjømat for 12.3 milliarder kroner. – Vi er bekymret for at ytterligere vekst baner vei for offshoreoppdrett som ikke er utredet godt nok, sier NJFFs villaksekspert.
Dølisjøen i Sør-Odal bød på fine forhold på NM-dagen. Foto: Atle Skjelde
NM Meite

Strengelsrud kapret gullet

Tommy Strengelsrud (49) fra SFK Raufjøringen klatret til topps på seierspallen, da NM-tradisjonelt meite gikk av stabelen på Dølisjøen i Sør-Odal.
Vi har testet denne dispenseren for agnstrikk fra Inova. Foto: Tommy Egra
Orden i strikkesakene

Test av Inova Bait Binder

Agnstrikk er et godt hjelpemiddel for havfiskere. Denne dispenseren gir deg enklere påsurring og hindrer søl på rullen.

På forsiden nå