Annonse

NM tradisjonelt meite:

Suveren Stengelsrud – igjen!

Tommy Stengelsrud klinket til med imponerende 178 fisk og 9862 gram. Slikt blir det NM-gull av. I tillegg sikret han alene sølv til SFK Raufjøringen i lagkonkurransen.

Med 9862 gram gjentok Tommy Stengelsrud fjorårets bedrift, og sikret en solid seier da Ager Sportsfiskere arrangerte NM i tradisjonelt meite ved Selåsvatn i Vegårshei.

Publisert Sist oppdatert

Klokken slår 09.30, og en broket flokk meiteentusiaster beveger seg mot bredden av Selåsvatn i Vegårshei.

De har 30 minutter på å finne en fiskeplass de har trua på. Noen rusler i bedagelig tempo og rigger seg til tett på «målområdet», mens andre løper for harde livet – lengst mulig bort fra konkurrentene.

Forduftet

Resultatbørs

Gull: Tommy Stengelsrud, SFK Raufjøringen, 9862 g

Sølv: Tor Helge Reber, Agder Sportsfiskere, 5476 g

Bronse: Erik Setekleiv, Vegårshei JFF, 5090 g

Beste lag

1: Odal SFK, 13864 g

2: Raufjøringen SFK, 9862 g

3: Agder Sportsfiskere, 8446 g

Beste dame

1: Aud Bakken, Kroken JFF, 2466 g

2: Malin Vågsnes, Froland JFF, 2438 g

3: Bente Gaulså, Agder Sportsfiskere, 1336 g

Beste eldre junior jente

1: Mathilde Selås, Vegårshei JFF, 1076 g

2: Sunniva Selås, Vegårshei JFF, 308 g

Beste eldre junior gutt

1: Johan Ruud, Odal SFK, 6158 g

2: Bence Püsûk, Agder Sportsfiskere, 764 g

3: Eliaz Eriksson, SFK Acerina, 752 g

Selåsvatn holder bra med både ørret og abbor. I løpet av fire timer skal det landes så mye fiske som mulig. Kun naturlig agn (dog ikke medbrakt fisk) er tillatt. Fjorårets mester, Tommy Stengelsrud (50), har for lengst forduftet fra startpunktet.

Hvor har ringreven tatt veien, mon tro ...?

Null stress

Konkurransen er i gang. Aud Kleven (66) har funnet seg en fin plass. Bortsett fra et våkent blikk på duppen, tar hun livet med knusende ro. Litt lenger bort har Bjørn Moen (64) allerede har begynt å hanke inn abbor.

Aud titter bort på Bjørn som fortsetter å hale inn fisk, og plutselig blir det liv i hennes dupp også, og en abborpinne må bøte med livet. – Jeg vinner nok ikke med denna småfisken her, men det er moro at jeg har fått litt fisk, sier Aud, som har deltatt på NM i tradisjonelt meite fem ganger før.

Hjemmebane

Litt lenger bort høres hyl og latter. Det kaves med stenger og mark. Sunniva (15) og Mathilde Selås (14) drar inn både ørret og abbor med støtte fra bestefar, Nils Olaf Selås (73).

Hele flokken kommer fra Vegårshei. Og som etternavnet indikerer, bor de rett ved Selåsvatn.

– Vi har fisket her mange ganger før, men det er noe helt spesielt og mer høytidelig i dag, sier Nils Olaf.

– Utrolig gøy

Sluttsignalet har gått, og deltakerne venter i spenning på resultatet av innveiingen. Totalt 90 kilo fisk, ble det.

Én pose med solid fangst skiller seg ut. Tommy Stengelsrud smiler lurt, og kan snart konstatere at det gikk veien i år også.

– Utrolig gøy! Til vanlig driver jeg mest med moderne meite, så jeg har trua på følsomt utstyr. Duppen jeg brukte veier kun ett gram. Høy temperatur gjorde at fisken sto ganske dypt, men jeg fant en god plass, og flytta meg ikke mer enn fem meter i løpet av hele konkurransen, sa den fornøyde norgesmesteren.

NM tradisjonelt meite gikk av stabelen ved Selåsvatn i Vegårshei.
Aud Kleven hadde ikke helt tro på egne prestasjoner, men endte opp med å få mest fisk av damene. Vekta stanset på 2466 g.
Aud Kleven hadde ikke helt tro på egne prestasjoner, men endte opp med å få mest fisk av damene. Vekta stanset på 2466 g.
Du bør ikke være redd for å få litt møkk under neglene under tradisjonelt meitefiske.
Synniva Selås (15) storkoste seg under NM tradisjonelt meite sammen med søsteren Mathilde (14) og bestefar Nils Olaf Selås.
Sunniva Selås (15) storkoste seg under NM tradisjonelt meite sammen med søsteren Mathilde (14) og bestefar Nils Olaf Selås.
Powered by Labrador CMS