Annonse

Krever stans av gruvedriftåpning på norsk havbunn

Motstanden mot regjeringens planer for gruvedrift på havbunnen øker. I oktober ble det avholdt en aksjon utenfor Stortinget der miljøbevegelsen krevde at Jonas Gahr Støre går av som leder av Havpanelet om ikke planene stanses.

Ti norske miljøorganisasjoner krever at regjeringen stanser åpning for gruvedrift på havbunnen. - Vi har for lite kunnskap om konsekvensene, sier WWF.

Publisert Sist oppdatert

Et brev med 16.201 underskrifter ble tirsdag overlevert til energi- og miljøkomiteen på Stortinget. I brevet blir det bedt om stans i åpningen for gruvedrift på havbunnen i norske farvann, skriver WWF Verdens naturfond i en pressemelding.

Ti norske miljøorganisasjoner står bak brevet, der de også krever at regjeringen jobber aktivt internasjonalt for å hindre at slik gruvedrift settes i gang.

– Vi mener at åpningsprosessen må stanses umiddelbart. Vi har altfor lite kunnskap om konsekvensene en slik industri kan få både på dyreliv og de sårbare økosystemene i dyphavet. De kan bli katastrofale. Engasjementet vi nå ser, med over 16.000 underskrifter på kort tid, viser at dette er en risiko det norske folk ikke vil ta, sier generalsekretær i WWF Verdens naturfond, Karoline Andaur.

Powered by Labrador CMS