Annonse

NM i blodspor

Kongepokalen til dvergdachs

Med 87,5 poeng av 100 mulige, kapret Olga og Øydis den gjeve kongepokalen under helgas blodspor-NM på Kongsberg.

Strihåret dvergdachshund Wervest`s Olga, med fører Øydis Kveta, kapret kongepokalen under helgens norgesmesterskap i blodspor på Kongsberg.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Ekvipasjen gikk til topps med 85,75 poeng, og var en av kun to ekvipasjer som kom seg gjennom to dagers sporarbeid under årets NM, hvor 30 ekvipasjer stilte til start. NM ble arrangert av Vestfold-Buskerud Dachshundklubb.

NM-vinneren fikk et utfordrende spor, i bratt terreng med mye kratt og nært et aktivt grevlinghi. Dommerne bemerket en iherdig hund med mye energi og god framdrift, også på prøvens andre dag, da mange av de andre hundene framstod som slitne.

Viltrikt

Lørdag morgen startet 30 hunder på sitt kilometer lange elitespor. Kun 10 ekvipasjer mestret dagens forhold. I stekende sol og opp mot 30 grader i varierende terreng fra myr til tørre kvitmoserabber, sporet hunder med førere i ganske så vilttette områder. Mange av hundene gikk da også av blodsporet og slo over på ferske spor av kryssende vilt. Hjort, elg, rådyr, rev og grevling, i tillegg til skogsfugl og beitedyr, vanskeliggjorde sporgangen for mange.

Kun to i mål

De ti finalistene dro ut igjen søndag, da med to dommere per ekvipasje. Til tross for overskyet vær og lavere temperatur kom kun to hunder til mål; strihåret dvergdachs Wervest`s Olga, og flatcoated retriever Lysholttunets Maggie med fører Linda Eirin Lynum, som tok andreplassen med 68,25 poeng.

Eliteklasse (EK) blodspor ble innført av NKK i 2019, som en ny konkurranseklasse for blodspor. Sporet er 1000 meter langt, og legges i varierende terreng med 3 dl blod. 

Sporstarten er merket, men ikke fluktretningen, og sporet har underveis fire vinkler, to blodopphold på ti meter – det ene av dette i en vinkel, og to sårleier. I sporslutten ligger en viltdel som hunden skal markere. Sporet skal illustrere et ettersøk etter et skadet hjortevilt.

Powered by Labrador CMS