Annonse

Ettersøks­samarbeid mellom NKK og NJFF

Jaktkonsulent Roar Lundby i NJFF føler seg trygg på at den nye avtalen mellom NJFF og NKK vil lette arbeidet for alle involverte parter.

Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) og Norsk Kennel Klub (NKK) har signert en ny samarbeidsavtale, hvor formålet er å styrke det lokale og nasjonale arbeidet med ettersøk.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Knut Herland, som blant annet sitter i NKKs kompetansegruppe for ettersøk, synes det er gledelig at organisasjonene nå har fått på plass en formalisering av samarbeidet.

– Vi driver jo med det samme, og har en felles forståelse av det meste som angår ettersøk. Da er det veldig bra at vi nå kan samkjøre dette arbeidet, sier han.

Knut Herland i NKK ser fram til et konstruktivt samarbeid med NJFF.

Herland legger til at avtalen er godt forankret i NKK, og at organisasjonens jakthundkomité også har gitt sin fulle tilslutning.

Jaktkonsulent Roar Lundby i NJFF sier at også de ser fram til et tettere samarbeid.

– Dette er et viktig skritt, og noe vi har jobbe lenge med. Vi føler oss trygge på at dette vil komme alle involverte parter til gode, sier han.

Les også: Ta ettersøket på alvor

Ettersøksordningen

I Norge er det et krav at alle jegere og jaktlag som jakter elg, hjort eller rådyr skal ha tilgang på godkjent ettersøkshund, noe som blant annet krever egne godkjenningsprøver.

Det er Miljødirektoratet som har det overordnede ansvaret for å utforme prøver, instruks og studieplaner for ordningen, mens NKK og NJFF er gitt i oppdrag å gjennomføre dette i praksis.

Dommer er dommer

Et av de viktigste punktene i den ferske samarbeidsavtalen, er at ettersøksdommere skal kunne dømme for den arrangøren de ønsker, enten de er utdannet hos NKK eller NJFF.

– Utdanningen har jo vært lik hele tiden, så det er egentlig på høy tid at dette kommer på plass, sier Lundby.

Avtalen legger til grunn at lister over autoriserte ettersøksdommere skal være tilgjengelig på tvers av organisasjonene.

Les ogsåHvor godt kjenner du reglene for ettersøk?

Styrker kursvirksomheten

Partene skal også jobbe for å styrke lokal kursvirksomhet, og det oppfordres til samarbeid mellom medlemsklubbene i NKK og NJFFs lokalforeninger. Dette skal bidra til å opprettholde et solid dommerkorps over hele landet.

Ifølge avtalen skal de to organisasjonene i framtiden ha felles dommerkonferanser og oppdateringskurs, for å sikre at kursene har samme innhold.

Powered by Labrador CMS