Test av Goal Zero Sherpa 100 AC

Med denne powerbanken kan du lade alle dingsene dine samtidig. Gjerne med solenergi. Men lader du datamaskinen du fort tom for strøm.
Med denne powerbanken kan du lade alle dingsene dine samtidig. Gjerne med solenergi. Men lader du datamaskinen du fort tom for strøm.

Flat og bærevennlig kraftpakke

Goal Zero Sherpa 100 AC er en powerbank med stikkontakt. Kraftpakka byr på mange muligheter, men har sine klare begrensninger.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel. Informasjonen som fremkommer kan være utdatert.

Små og store powerbanker er blitt allemannseie. Nå lanseres også stadig flere såkalte bærbare kraftstasjoner til overkommelige priser. Dersom behovet bare er å lade en jaktradio, hundepeiler og kamerabatterier – samt kanskje drifte et lite deltids hjemmekontor fra ei koie, greier man seg trolig med en nedskalert variant. Derfor testet vi en av de rimeligste modellene.

Forvokst powerbank

Goal Zero Sherpa 100 AC er egentlig mer en forvokst powerbank enn en bærbar kraftstasjon, og har derfor bare halve kapasiteten (og halve vekten!) til den minste kraftstasjonen fra samme produsent. Fordelen er at den både kan tas med på flyet og bæres på fjellet. Forskjellen fra en vanlig powerbank med god kapasitet, er at Sherpa 100 AC har inngang for stikkontakt. Den har også to 60W USB-utganger, som gjør det mulig å lade en datamaskin mens den er i gang.

Kjære leser!

For å lese denne artikkelen må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.