Annonse

Se bildene fra NM isfiske på Einafjorden

NM isfiske 2022 ble en happening med plass til både familier på "påsketur" og hardkokte konkurransefiskere.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Årets NM gikk av stabelen på Einafjorden i mars, i regi av Gjøvik og Toten SFK. Bra vær og fine forhold gjorde nok sitt til at antall deltakere økte fra de forhåndspåmeldte 200 til oppunder 240.

Da Jakt & Fiske tok en liten runde på isen, fant vi folk som storkoste seg på isen. Det kunne nok ha vært flere rekrutter å se. Noen av de barna Jakt & Fiske snakket med, Julie (8) og Mille (11) Dybdahl hadde det imidlertid helt topp, der fisket på en fin plass kun et steinkast hjemmefra, sammen med resten av familien.

Livsnyteren Egil Andre Glemmestad (54) fra Gjøvik koste seg på Einafjorden, slik han ofte gjør hjemme på Mjøsa, sommer som vinter.

Borten enda en gang

Det var veteranen Ivar Borthen fra Trysil SFK som skulle lempe den tyngste posen på vekta. Akkurat som på Lomnessjøen i 2019, tok Ivar Borthen dermed gull i årets NM isfiske.

7225 gram fisk var nok til at seieren var i boks for 58-åringen. Den erfarne konkurransefiskeren har en rekke gull fra ulike sportsfiskegrener: bl.a isfiske for lag, tradisjonelt meite, moderne meite og mormysjka individuelt. Og nå har han altså også to individuelle gull i NM isfiske.

Nysgjerrig på resultatene fra NM isfiske 2022?

Frank Egil Hønsen fra Perca SFK kunne veie inn 3385 gram fisk.
Kjell Andersen fra Nord-Odal SFK (73) er ivrig sportsfisker. NM-helgen var han spesielt opptatt av barnebarn og eldre junior Johan Ruud, som dro opp 3250 g.
Når startskuddet går, er det det er det rene 17. mai-toget som beveger seg utover isen. De første er gjerne de raskeste. Ute til høyre ser vi gullvinner Ivar Borten fra Trysil SFK.
På NM kunne du få kjøpt mormyskaer i alle regnbuens farger…
Konkurransefiskere fra Vestfold var hjertelig til stede på NM.
På NM isfiske behøver du ikke nødvendigvis konkurrere. Her er det plass til alle, både liten og stor.
Premieutdelingen for Norgescupen 2022 ble foretatt etter at NM-arrangementet var ferdig.
Her får familien Dybdahl og Glemmestad Stanes veid inn fangsten sin.
Ole Litlere Rydgren fra Elverum JFS vant barneklassen, med 1950 g fisk.
Ivar Borthen (t.h.) fra Trysil SFK, var NM enda en gang, med 7225 g fisk.
Powered by Labrador CMS