Annonse

Drev-NM for dachshunder

Konge­pokalen til Kira

- Det finnes to slags hunder. De du kan snakke til, og de du kan snakke med. Kira kan du snakke med, sier eier Anders Reitan om årets drev-norgesmester for dachshunder.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel.

Bratte fjell og knauser mot blinkende blått hav, åpne jorder, rådyrtette terreng og en kongepokal i sikte. Det var rammen rundt årets drev-NM for dachshunder i Trøndelag, fredag 9. november.

Terrenget på Fosen bød på blanke berg og særdeles klatreføre rådyr, så den som skulle gjøre seg fortjent til NM-tittel og kongepokal måtte jobbe for det.

Nivået var høyt under årets NM, både på arrangementet i regi av Trøndelag Dachshundklubb og på de 13 deltakerne. Hele ni ekvipasjer oppnådde 1. premie, og det ble delt ut 4 drevcert.

Drømmen oppfylt

Små marginer avgjorde hvem som til slutt sto øverst på pallen. De to beste endte på samme poengsum. Tårer og heftige gledesutbrudd hos eier og fører Anders Reitan levnet liten tvil om hva han følte da N J(D)CH Kira ble utropt som vinner.

– Det er ubeskrivelig. Det er noe som jeg har drømt om. Sjansen til å vinne en kongepokal i løpet av livet er ikke så veldig stor, sier Anders Reitan til Jakt & Fiske.

– Jeg har aldri vært så opptatt av jaktprøver, det er jakta som er viktig. Det er derfor jeg investerer alle timene med hunden i skogen, fortsetter han, og deler æren for suksessen med barna og kona Lillian som var med og feiret NM-tittelen.

– Samtidig er det viktig at de som har gode jakthunder stiller på prøver. Det gjør at vi avlsmessig kan videreutvikle gode hunder, understreker han.

Ærlig og smart

– Hvordan vil du beskrive Kira med få ord?

– Jeg setter pris på ærligheten. Og hun er en smart hund. Kira har en av/på-bryter for jakt. Hun drar ikke på jakt uten far, selv om hun går løs på gården hele året og stadig ser rådyr.

NM-vinner Anders Reitans oppskrift på en god jakthund er den gode gamle:
– Hun er brukt veldig mye. Fra tidlig alder har hun fått utfordringer. Det gjelder uansett hva du driver med. Skal du bli god må du trene mye!

Powered by Labrador CMS