Annonse

Test av Sasta Tuvanto Trousers

Vi har testet Sastas skallbukse Tuvanto. Den har absolutt noe for seg, men kunne vært enda et lite hakk bedre.

Turbukse med forbedringspotensial

Myk og komfortabel turbukse. Luftemuligheter og bedre lommer ville gjort den optimal.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Noen klare savn til tross, Sastas jaktbukse er god når det er surt i fjellheimen.

De første gangene på tur bommet jeg på bruksområdet. Det var rett og slett for varmt (8 – 12 grader), eller for lite vind til at Sastas turbukse for damer kom til sin rett. Jeg noterte meg at den var både tett og klam, og gikk og drømte om luftemuligheter i siden, som kunne gjort det hele mer behagelig.

Best når det blåser

På årets første jakthelg (Svalbardrein) var buksa derimot helt perfekt. Det var noen få plussgrader, snø på fjelltoppene og blåste surt fra øst. Med kun nettingstillongs under, hadde jeg endelig knekt temperaturkoden.

Test: Fjällräven Lappland Hybrid jakke og bukse

Jeg holdt meg varm og komfortabel hele helgen til tross for at aktivitetsnivået varierte fra stillesitting til bæring av slakt.

Lommerusk

Et annet savn er en ekstra lomme med glidelås eller knapper. Glidelåslommen på siden er litt vel stor, og jeg skulle gjerne ha fordelt volumet på flere lommer med lukkemuligheter.

De to stikklommene på hofta kunne på sin side vært hakket dypere. Her føler jeg at ting lett faller ut ved mye bevegelse.

Borrelåsen ved anklene gjør det mulig å stramme buksa over skoene, og den holder noenlunde tett ved små elvekryssinger og i myrterreng.

Merk: Jeg fulgte størrelsesguiden, som tilsa størrelse 42, men jeg kunne fint hatt en størrelse mindre.

Test: Klättermusen Brage Pants M

Mykere enn mykest

Et stort pluss ved buksa er den ytre finishen. Den børstede utsiden gjør buksa så godt som lydløs, og bidrar til at den er svært behagelig å ha på. Buksa er også lett å bevege seg i og strammer ingen steder.

Den største utfordringen er at buksa oppleves for tett når det ikke er møkkavær. Samtidig er det godt å vite at Gore-Tex- membranen holder deg tørr og varm når det virkelig gjelder.

Sasta Tuvanto Trousers

Teknisk skallbukse med Gore-Tex-membran. Damemodell.

Antall lommer: 3

Vekt: 425 gram (str. 42)

Materiale: Polyester

Farger: Skogsgrønn

Pris: kr 2999,-

Leverandør: Sasta, sasta.com

Karakter: 4,5

Powered by Labrador CMS