Annonse

Test av Brynje Explore Ventile Pant 2.0 turbukse

Test av Brynje Expedition Ventile Pant 2.0 turbukse

Buksa du ikke visste du trengte

Noen ganger trekker du på deg ei bukse og er smått imponert fra første stund. Brynje Explore Ventile Pant 2.0 har holdt på følelsen siden.

Publisert Sist oppdatert

Nordmenns forbruk av klær er rimelig drøyt, friluftsbransjen intet unntak. Flere leverandører satser på bærekraft og lang holdbarhet på plaggene. Det baner vei for at stadig flere tar i bruk en gammel kjenning på tekstilfronten, nemlig det tettvevde bomullsstoffet Ventile.

Det trenger ikke å vokses, sveller ut ved moderat fuktighet, er ganske så vindtett og puster. Med andre ord skal du kunne droppe skallbuksa i alt bortsett fra skikkelig styggevær.

Fra RAF til jegerstanden

Ifølge historien har stoffet vært brukt siden andre verdenskrig, da av den britiske flyvåpenet. Årsak? Stoffets slitestyrke og egenskaper. Nå har vi ikke gjort dyp research på akkurat de historiske koblingene, men hyppig bruk det siste året har vist at denne buksa tåler en skikkelig trøkk. I sol og regn, kulde og varme har turbuksa fra Brynje levert.

Bomullen puster godt, i tillegg er det luftemulighet på lårene. Om ikke det er nok, kan du også åpne fra ankelen og helt opp til undersiden av kneet. Selvsagt kan du stramme over anklene, eller bruke den integrerte gamasjekroken som er standard på det meste av det dagens turbukser.

Buksa byr ellers på to vanlige stikklommer og to lårlommer, og innstrammingsmuliget i livet med borrelås. Du kan også bruke et vanlig belte i buksa.

Stoffmiks

Buksa er som nevnt laget i Ventile, samt at den har partier i kevlar på framsiden av knærne og innsiden av leggene for økt slitestyrke.

Det eneste jeg personlig savner ved Explore Ventile Pant 2.0, er muligheten til å sette inn kneputer. Siden vi fikk inn denne modellen til test, har produsenten laget en ny versjon med nettopp denne muligheten. Den har vi ikke testet.

Buksa er ikke blant de billigste på markedet, men basert på ett års bruk sokner den til segmentet der det er trygt å hevde at du får det du betaler for.

Brynje Explore Ventile Pant 2.0

Turbukse i ventile med kevlar på utsatte partier.

Vekt: 730 g i størrelse 50 

Farger: Grønn eller grå, begge med sort kevlar 

Materiale: Ventile, kevlar og et vindtett stoff på utsatte steder 

Pris: kr 3999 (ny modell) 

Leverandør: Brynje AS, Brynje.no

Karakter: 5,5

Powered by Labrador CMS