Annonse

Bukkejakt

Megabukk fra Vega

Den dedikerte bukkejegeren Frits Stephansen felte drømmebukken i august. Nå er den målt inn til 187,78 CIC-poeng. Rådyrøya i nord leverer igjen.

Publisert

Denne artikkelen er over fem år gammel.

Frits Stephansen skjøt drømmebukken på Vega i august. Den går inn på 10. plass på adelskalenderen for største rådyrgevir felt i Norge.

- En utrolig opplevelse! Denne kommer jeg neppe noen gang til å straffe, sier Frits Stephansen til Jakt & Fiske. Den dedikerte bukkejegeren har jaktet på Vega i en årrekke. I august felte han sin «once in a lifetime» bukk, nylig målt til 187,78 CIC-poeng, et hav over gullkravet på 130 poeng.

Den store øya på Helgelandskysten, lengst sør i Nordland, har nok en gang vist sine kvaliteter som leverandør av rådyrgevir på øverste hylle. Det massive geviret går inn på en 10. plass på den norske adelskalenderen for rådyrgevir.

Norges nest største rådyrgevir stammer også fra Vega, målt til 197,7 poeng, felt av Knut Flatås i 2010. Norgesrekorden er på 204,7 poeng, det eneste bukkegeviret over 200 poeng, og holdes av Terje Thorsen, felt i Skien i 2005.

Powered by Labrador CMS