Annonse

Test av Thule Arcos L lasteboks

Test av Thule Arcos L

Ekstra bagasjeplass i en fei

Med en lasteboks i hekken, er du godt rustet for langtur. Vi har testet nye Thule Arcos.

Publisert

Om du mangler festemulighet for takboks, men trenger ekstra bagasjeplass, kan en lasteboks festet på tilhengerkula på bilen være en god løsning. Vi har sett nærmere på Thule Arcos i størrelse L, som rommer 400 liter og har en lastekapasitet på 50 kg.

Enkel montering

Boksen kommer med en låsbar festebrakett med en kraftig «stålkjeft». Denne monteres enkelt på hengerfestet ved hjelp av et strammehåndtak. To utstikkende armer passer inn i spor på undersiden av boksen, og hele riggen sammensluttes ved hjelp av fire kraftige sekskantskruer. 

Du velger selv om du vil gjøre dette hver gang, eller la boks og brakett være montert sammen permanent. Også selve boksen kan låses for å sikre kostbart utstyr. Innvendig er det medfølgende reimer og reimfester, slik at du kan stroppe fast bagasje om ønskelig.

Flere muligheter

Vi har brukt Thule Arcos på flere langturer det siste halvåret. Selv om den har vært montert på romslige biler (Volvo XC 90 og Toyota LC 120), har det ekstra lasterommet så visst kommet til nytte. 

Sånn sett kan man kanskje si at boksen ikke akkurat innbyr til måteholden pakking. For biler med litt mindre bagasjerom, vil imidlertid en lasteboks som dette åpne flere muligheter for en aktiv og reiselysten familie.

Ikke for ski

Der en takboks (litt avhengig av design og montering) gjerne gir noe økt støy og energiforbruk, blir dette langt på vei eliminert med en aerodynamisk «koffert» bak. 

Både atkomst og selve monteringen er også enklere. Vær imidlertid oppmerksom på at den har noen begrensninger. Den vil f.eks. ikke svelge familiens skipark, og erstatter ikke en tradisjonell skiboks, som i tillegg kan ha høyere lastekapasitet (opp mot 75 kg).

Sjekk bakdøra

Før du handler, lønner seg også å sjekke at du får opp bakdøra. Vår eldre Landcruiser 120 har sidehengslet bakdør, og lot seg bare åpne på gløtt med Arcosen montert. 

Her savnet vi tiltløsningen Thule har på sitt Velospace XT sykkelstativ, som er kompatibelt med lasteboksen Backspace Cargo.

Om du synes det er litt plundrete å ta av og på en takboks, vil en lasteboks i hekken oppleves mer fleksibel. Men husk at det er en ganske ruvende sak, så du bør ha en romslig garasje/bod for oppbevaring mellom turene.

Thule Arcos L

Lasteboks i hardplast for montering på hengerfeste. 

Volum: 400 l (kommer også i 300 l) 

Lastekapasitet: 50 kg 

Låsbar: Ja 

Pris: kr 11 499,- 

Leverandør: Thule

Karakter: 5

Powered by Labrador CMS