Annonse

Test av Leica Rangemaster CRF 2700-B avstandsmåler

Test av Leica Rangemaster CRF 2700-B avstandsmåler

Råtass med rekkevidde

Leica var ledende i utviklingen av avstandsmålere på åttitallet, og viser stadig krefter innen feltet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel.

Betegnelsen 2700-B gjenspeiler nettopp rekkevidden til avstandsmåleren i yards (ca. 2500 meter), og B står for den innebyggede ballistiske kalkulatoren. 

Når Leika varter opp med måling av avstander opp mot to og en halv kilometer, åpner det seg også andre bruksområder. Da har vi et verktøy for måling av landskapselementer i tillegg, for vurdering av mulige ruter i terrenget.

I Leica sitt nettbaserte ballistiske program kan du mate inn data for din egen ammunisjon og rifle. Dette lagres på et micro SD kort som settes i avstandsmåleren, og dermed kan du lese av informasjon om kulebanen på ulike avstander.

Kulefall kan valgfritt angis i antall cm overhold, antall klikk opp med ditt kikkertsikte, eller som kalkulert horisontalt hold i bratt terreng. Det siste er lite aktuelt her på berget, men har sine fordeler i alpine landskap. Enheten kan også avlese avstanden kontinuerlig på objekter i bevegelse.

Ved ett trykk på hovedknappen vises et rødt siktepunkt, og neste trykk gir umiddelbart avstanden, samt valgt kulebaneinformasjon. Et raskt trykk på den fremre knappen gir avlesning av vinkel mot horisonten, temperatur og lufttrykk, som også brukes i utregning av kulefall. 

Optikken i avstandsmåleren er så god at den også fungerer som kikkert med 7 ganger forstørrelse. Enheten er vanntett, og bruker et vanlig C2R Litiumbatteri. Den sklir fint ned i en liten lomme, og veier 185 gram.

Leica Rangemaster CRF 2700-B er enkel og sevforklarende i bruk, men kan aktiveres til ganske avanserte oppgaver ved behov.

Leica Rangemaster CRF 2700-B

Lett, vanntett og god avstandsmåleren som glir ned i skjortelomma.

Pris: kr 8 530,-

ImportørMagne Landrø ASPowered by Labrador CMS