Annonse

Supersnuppa ble «Årets jakthund» 2018

– Dette er helt ubeskrivelig! Jeg har jo ikke holdt på i så mange år.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel.

Det sier en overlykkelig Ulrik Myrhaug (25) fra Sande i Vestfold til Jakt & Fiske etter at hans irsk setter Setpoint’s Snuppa ble utropt til Årets jakthund under De Nordiske Jakt- og Fiskedagene på Elverum, 11. august. Der vanket det også en gavesjekk fra sponsor Breens Jaktutstyr på 10 000 kroner.

NJCH NUCH Setpoint’s Snuppa (f. 6.11.2013)

Meritter på prøver i 2017

23.4. Hovden, 1 VK m/Cacit

26.8. Raggsteindalen, 1 VK

3.9. Kongsvold, 4 VK, finale Høyfjell

24.9. Kongsvold, 1 VK m/Cacit, Vinner Sølvhunden

30.9. Østfold, 1 VK m/CK

5.10. Vestfold, 4 VK NM- lag, lavland

6.10. Vestfold, 3 VK

7.10 Vestfold, 2 VK m/CK

8.10. Vestfold, 5 VK NM-finale, lavland

Totalt 52 championatpoeng på jaktprøve. Snuppa ble i 2017, fire år gammel, både norsk jaktchampion og norsk utstillingschampion.

Alder og erfaring betyr åpenbart ikke all verden, forutsatt at du går all in, som i unge Ulriks tilfelle.

Livsstil

– Jo da, dette har tatt av litt og blitt en livsstil, smiler Ulrik. Foruten å være ivrig jaktprøvedeltaker og aktiv i Buskeruds Jæger & Fiskeforening, er han også godt i gang med utdannelsen som prøvedommer.

Familien fikk den første fuglehunden i hus i 2005. Da var Ulrik Myrhaug 12 år gammel. Noen år seinere var han ivrig fugle- og rådyrjeger. Siden har det ballet på seg, for øyeblikket har han fire fuglehunder hjemme på «stallen» i Sande. At Snuppa for øyeblikket er gjenstand for litt ekstra oppmerksomhet skulle bare mangle!

Første hund

Strålende fornøyd var også 23 år gamle Ida Helene Brøderud Selliseth fra Brandval. Hennes strihåret dachshund Nord J (D) CH Skogsletta’s BM Ura stakk av med 2. premien i årets konkurranse, og en gavesjekk på 5000 kroner fra Breens.

– Ura er min første hund, men far har hatt strihår dachs i en årrekke. Ura har et fantastisk losmål og en jaktlyst som gjør at en dag i skogen med henne er en opplevelse, enten det blir fall eller ei, forteller Ida.

– Uras drevprøveresultater i 2017, både nasjonalt og internasjonalt, er imponerende, sier Roar Lundby, NJFFs jaktkonsulent og jurymedlem. Ura kunne slå i bordet med fem 1. premier, hvorav tre med drevcert og 1. premie på hare, og er også godkjent ettersøkshund.

Har dachsfolket en ny Fibbe på gang her (Årets jakthund i 2011, red.anm.)?

Strihårdachsen Skogsletta’s BM Ura imponerte juryen.

Suveren basset

Treer i årets konkurranse og en gavesjekk på 2500 kroner gikk til Espen Wathne og basset Ruska fra Hamresanden. Ekvipasjen hadde en stor prøvesesong i fjor, blant annet som vinner av Vegaprøven.

– Det er første gang vi har hatt en så god basset til vurdering. Da Ruska var to år, utløste hun hele rekka av jaktchampionater, sier Eva Pedersen, NKKs representant i juryen.

Espen Wathne og basseten Ruska hadde en imponerende fjorårssesong. Her fra Vega.

Juryen hadde i år en del færre hunder til vurdering, men kvaliteten var upåklagelig. Gordonsetterne Jimbalayas Chili til Trond-Arne Kornbakk og Trixie til Kjell Roger Mailberg, var nær ved å komme gjennom nåløyet til Elverum, men bare nesten.

Blant de tre som kunne ta turen dit, var juryen skjønt enige om at irsk setter Setpoint’s Snuppa med sine 52 championatpoeng var den beste.

– En suveren fuglehund med toppresultater både på høyfjell- og lavlandsprøver i 2017, fastslår juryen.

Jakt & Fiske og Breens gratulerer prisvinnerne!

Powered by Labrador CMS