Disse kameraene gir deg viltet rett i skya

Viltkameraer med sendefunksjon blir stadig bedre. Vi har testet fire kameraer med 4G/ LTE, som sender bildene rett til skylagring og mobilapp. Med på kjøpet får du også et knippe nyttige tips til bruk av viltkamera.
14. august 2020

Viltkamera er gøy! Ja, det kan være så moro at det blir avhengighetsskapende. Har du først satt opp ett kamera med sendefunksjon, kan du fort få lyst på flere. Men hva kan du forvente av et kamera til mellom 2000 og 5000 kroner?

Noen vil synes at det blir mye penger – kameraene kan tross alt forsvinne eller bli ødelagt. Du må selv kjenne på lommeboka, og veie tyngden av innholdet opp mot lysten til å få rykende ferske bilder fra viltets gjøren og laden – rett i lomma.

Slik testet vi

Sett av tid til oppsett

SIM-sala-bim!

Bilder rett i skya

Korona-trøbbel

Bildekvalitet er mer enn oppløsning

Rask utløser

Krever en del strøm

Velg riktig system

God app fra Uovision

Bra app også fra Spypoint

Testvinner:

Uovision UM785-4G LTE


Uovision Glory LTE 4G 


Spypoint Link-Dark


Mest for pengene:

Spypoint Link-Micro


Begge merkene leverer

  • Uovision-kameraene har bedre bildekvalitet (mer naturtro farger, større toneomfang, skapere gjengivelse og mindre støy enn Spypoint-kameraene. Det samme gjelder videokvalitet og lydgjengivelse.)
  • I nattmodus er de to merkene jevngode.
  • Hvorvidt bildekvaliteten skal være avgjørende for valg av kamera, er opp til deg. Hvis formålet kun er å overvåke viltet, spiller det ingen avgjørende rolle om du velger Spypoint eller Uovosion. Hvis formålet inkluderer å publisere bilder eller video på nett, bør du velge Uovision.

Sjekk forskjellene!

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Emneord: 

Siste fra Utstyr

Våpen:

Rimelig og robust fra Rudolph

Sør-Afrika er et land med mange jegere, og her finner vi Rudolph Optics, som selger solide og prisgunstige kikkertsikter.
Våpen:

Snerten enkeltskuddsrifle

En lett og sammenleggbar rifle er mange reinjegeres drøm. Tyske Haenel lager en presis kipplauf, som ikke knekker familiebudsjettet.

Dette koster småviltjegeren

Hvor mye er du villig å legge på bordet?

På forsiden nå