Annonse

Kullfyrt håndvarmer

En pinne for varmen

Trodde du håndvarmerne med den glødende kullstaven var en saga blott? Tro om igjen. De eksisterer fortsatt – og fungerer som bare det.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Er du en frysepinn som lei av kalde hender på post eller på isfiske? Du er ikke alene. Det kan ødelegge de fine øyeblikkene. I verste fall, skuddsjansen. En liten håndvarmer kan kanskje være løsningen. I dag finnes det mye fint som går på strøm. Men er du skeptisk til elektronikk som krever lading og batterier, finnes det fortsatt alternative løsninger.

Bruk håndvarmeren i votten, sokken eller i lomma. Ta den med på post og på isfiske, skitur eller andre utendørsaktiviteter.

Vår kullfyrte variant fungerer som følger: Du tenner på kullstaven i én ende. Pass på at staven tar skikkelig fyr! Tips: Bruk en form for konstant flamme for å få fyr (stormlighter, lysstump e.l.). Tenn på inntil 2 cm av kullstaven og blås forsiktig for å få skikkelig glør. Kullstaven legges på plass i boksen, som så lukkes.

Ganske snart vil du kjenne varmen bre seg i beholderen. Opptenningen krever litt tålmodighet, men når du først har fått fyr på den lille saken, har noen hete timer i vente.

Håndvarmeren gir god varme og gjør at du kan unngå neglebit og frosne hender i opp til 3,5 timer, selv når temperaturen krabber ned mot 10 minusgrader. Jeg vil anbefale å bruke to stykker. Foruten å varme hendene, kan de også plasseres på andre strategiske steder av kroppen. Med et par ekstra kullstaver i sekken, er du nok brensel for en dag ute.

Konklusjon: Det lille kullkraftverket er en forutsigbar og god varmekilde. Det er rimelig i innkjøp, og veier ikke stort. Kan imidlertid oppleves litt strevsom å få fyr på.

Vårt testprodukt kommer fra kjellerdypet, og ble trolig produsert for mer enn 20 år siden. Vi har først og fremst sett på funksjonaliteten i konseptet. Selv om vår testmodell ikke lenger er å oppdrive, finnes tilnærmet identiske produkter fortsatt i handelen.

Kullfyrt håndvarmer

PRODUKTFAKTA: Håndvarmer i metallbeholder med stoffbelagt ytterside. Varmekilde: kullstav.

Vi kjenner til to leverandører av produktet i dag, Wiggler og Gyttorp.

Fås kjøpt på nett og i flere friluftsbutikker. Vekt: ca. 85 g (inkludert kullstav).

PRIS: kr 49,- Kullstaver (12 pk) kr 59,-

KARAKTER: 4

Powered by Labrador CMS