Annonse

Test av NEMO Chogori 2P ekspedisjonstelt

Test av NEMO Chogori 2P
Nemo Chogori er et stabilt ekspedisjonstelt med superenkelt oppsett.

Ekspedisjonstelt med enkelt oppsett

Chogori, eller K2, betyr stort fjell. NEMO sikter altså høyt med sitt nye teltkonsept, og kan i forsøket påvirke framtidens selvbærende kuppeltelt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Amerikanske Nemo lager telt- og turutstyr fra middelsjiktet og opp til ekspedisjonsnivå. Med Chogori har de nærmest oppfunnet «hjulet på nytt» og utviklet et av de beste selvbærende teltene vi har prøvd til nå.

Da jeg kjøpte MSR Phantom i 2001, fikk jeg for alvor se hva et veldesignet kuppeltelt er godt for. Chogori lukter Phantom lang vei, og er en lettere utgave av teltet med samme egenskaper: høy vindstabilitet, smarte innvendige løsninger og maksimal plassutnyttelse.

Spesielt er det kombinasjonen av fast innertelt og fristilte teltstenger i kuppeldelen, som skiller teltet fra mengden. Dette sørger for superenkelt oppsett i regn og vind. Innerduken forblir beskyttet mot nedbør under hele oppsettet, dermed er de viktigste ankepunktene mot kuppeltelt eliminert.

Stormmattene kommer godt med og finnes i hver ende av teltet.

Kompresjonstrekket er litt tynt, og ved røffe transportetapper bør teltet pakkes med omhu.

Med en tynn, silikonbelagt teltduk, brukes Chogori enten som et lett ekspedisjonstelt, eller som et robust 4-sesongstelt for vanlig bruk. Ligger du oftest i telt sommers tid, er ikke Chogori noe for deg. Til alt annet, leverer teltet så det monner.

Vekttapet merkes mest ved bruk om sommeren. Med fast innerduk sparer man både vekt og tid, men frarøver samtidig den svale og insektfrie overnattingen, uten toppduk. I motsetning til Phantom, er ikke teltet særlig insektbeskyttet. Kun en dør har mesh-alternativ og den ellers geniale utluftingen i taket, også inspirert av Phantom, mangler netting-beskyttelse i innerteltet.

På sommervarme dager, må altså innerteltet lukkes helt, og fordelene et kuppeltelt skal ha i varmen – er borte. Det er imidlertid 2,5 kg i differanse mellom de to teltversjonene. Aldri før har jeg satt opp et telt alene i sterk vind så enkelt. Teltet står i tillegg godt uten bardunering, noe som kanskje er greit, siden produsenten har vært gjerrig på plugger og stropper.

Teltpluggene leveres med løkke, som kan festes løkke mot løkke i festepunktene på teltet, slik at de aldri mistes og gjør teltoppsettet lynraskt. Etter en sesong, viser teltet ingen tegn til svakheter. NEMO har forøvrig livtidsgaranti mot produksjonfeil.

Den unike konstruksjonen kommer best fram etter at teltet er bardunert, og før man klipser ytterteltet på plass. Oppsettet påvirkes knapt av regn og stiv kuling.

NEMO Chogori 2P

4-sesongs selvbærende kuppeltelt med to dører, fast yttertelt og 5 DAC Featherweight NSL 9,6mm teltstenger, stormmatter og selvjusterende gummifestepunkt til teltplugger. 

Innertelt (20D ripstop nylon) er fastmontert til ytterduken (30D Sil/Sil Nylon Ripstop), har åtte innvendige lommer, festepunkt i taket, og støtter seg på et gulv med 5000mm vannsøyle (70D PeU Nylon). 

Ytterdøren har to innganger og ett kikkevindu. 

Høyde: 99 cm. 

Gulvflate: 226 x 165 cm. 

Vekt: 3,39 kg. Leveres med kompresjonstrekk og livstidsgaranti.

Pris: kr 9999,-

Leverandør: Ultimate Nordic AS, tlf. 22 57 50 50, www.ultimatenordic.no

Karakter: 5



Powered by Labrador CMS