Habil turøks ⚃

Fiskars er ute med en ny serie økser med treskaft. Vi har testet en variant kalt Norden Turøks N7. Den er ganske lik den gamle traveren X10, som fortsatt holder stand.
31. mars 2020

Finske Fiskars har lange tradisjoner som produsent av økser og andre redskaper. Økseserien med sort og oransje komposittskaft tør være velkjent for de fleste. Til turbruk har jeg selv hatt X10-varianten i sekken i en årrekke. Den nye N7-modellen er nokså lik, men veier 248 gram mer og har skaft av hickory. Det harde treslaget er hyppig brukt til maskinproduserte økser.

Mange vil kanskje si det bryter litt med nordisk øksetradisjon, hvor rogn og bjørk har vært mer vanlig for å få den ønskede kombinasjonen av seighet og svikt. For en såpass liten øks som N7, gjør det trolig liten forskjell. Det matte treskaftet gir uansett litt bedre friksjon i grepet. Avslutningen med fiberkompositt, som øksehodet også er støpt inn i, tåler mye juling.


Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Emneord: 

Siste fra Utstyr

Silver Shark BRX:

Fiskebåt som glipper på detaljene ⚃

Ved første øyekast ser Silvers Shark BRX ut som «den perfekte skjærgårdsjeep». Dessverre står uheldige detaljløsninger i veien for at erfarne sportsfiskere får det de vil ha.
Outdoor Escape Pot:

Smart turkjele ⚄

Sammenleggbar og effektiv turkjele som tar liten plass i tursekken.
Härkila Metso stolsekk:

Lydløs, men hard ⚃

Härkila Metso er en god og funksjonell stolsekk. Vi hadde imidlertid foretrukket noe mer polstring, både i baken og på beltet.

På forsiden nå