Annonse

Test av Winchester Barrens jaktkniv

Test av Winchester Barrens jaktkniv

Liten og tøff jaktkniv

Winchester Barrens er en hendig liten jaktkniv med de riktige proporsjonene både i blad og skaft.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Dedikerte jaktkniver har en tendens til å framstå som litt rampete og prangende. Fra Winchester har vi plukket opp en beskjeden liten kniv med et kort, fast blad. Kniven er et dedikert jaktverktøy med viktige detaljer på plass.

Det korte bladet bidrar til det beskjedne uttrykket. Likevel er det mer enn nok til en hel elg. Formen på eggen er sterkt buet for flåing, med en ganske kraftig fallende spiss.

På toppen er det et serratert friksjonsfelt for tommelen, og bladet selv danner en kraftig, butt bue i underkant som fingersperre. Skaftet sitter godt i hånden. Den nedsenkede spissen ga spesielt god kontroll ved åpning av bukhule. Kniven ga også god kontroll ved flåing.

Den buede eggen er så nær hånden at presisjonen på kuttet blir svært god. Etter ett dyr er eggen som vanlig mindre kvass, men eggen tar skjerping raskt. Sliren har hardplastinnlegg for bladet, og en kraftig stropp med trykknapp som sikrer kniven i sliren.

Materialet tåler både søl og vask. Beltehempen er høy slik at skaftet ikke klemmes inn i siden når man sitter. Den lave vekten på kniven gjør den egnet på de lengste jaktturene. At den også har en hyggelig pris, er heller ingen ulempe.

Winchester Barrens jaktkniv

Slire i svart nylon. Skaft i «zerbrawood» med gjennomgående klinge.

Klinge: Rustfritt 7Cr stål.

Størrelse: Bladlengde 80 mm, Bladbredde 30 mm, Skaftlengde 95 mm.

Vekt med slire: 140 gram

Pris: kr 279,-

Importør: Norma AS

Karakter: 5

Powered by Labrador CMS