Stor test av dun­poser for de kaldeste vinter­nettene

Alle som har hutret seg gjennom en kald vinternatt vet å verdsette en god og varm sovepose. Når sprengkulda setter inn, er det store, lodne dunposer som gjelder. Jakt & Fiske har testet ni poser med komforttemperaturer fra 10 til 25 minusgrader.
23. januar 2020

Slik er testen gjennomført: Jakt & Fiskes testteam har bestått av tre kvinner og  tre menn, hvorav fem erfarne uteliggere, og en som aldri har ligget ute en vinternatt. Soveposene er blitt brukt på flere vinterturer med varighet fra to til sju dager.

Alle posene har minimum 15 bruksdøgn og er testet i et temperaturspenn fra -5 til -35 grader. Der det har vært mulig og hensiktsmessig har posene rotert innad i teamet. Samtlige modeller er testet av begge kjønn.

Testkriterier:
Rab Expedition 1200 


Rab Ascent 1100 


Warmpeace Viking 1200 (Mest for pengene) ⚄


Sea to Summit Alpine III 


Helsport Svalbard X-Trem (Testvinner/Beste kjøp) 


Mountain Equipment Glacier Expedition ⚄


Rago Down Xtrem 


Altitude down 5 season 


Therm-a-Rest Polar Ranger 


Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Emneord: 

Siste fra Utstyr

Wiley X Omega:

Knallgode allround-briller til fiske ⚄

Med steinhard markedsføring og topp kvalitet, har Wiley X blitt en av de ledende merkene i fiskebrille-industrien. Med Omega, og de nye grønn-brune glassene kalt Emerald Mirror Amber, har de laget en knallgod allrounder.
Sabatti Saphire Thumbhole:

Ammunisjonskresen polygonrifle ⚃

Italienske Sabatti har introdusert et nytt riflingssystem for rifleløp som de har kalt «Multi Radial Rifling» (MRR). Testrifla viste seg kresen på ammunisjonen.
Fiskars Norden N7:

Habil turøks ⚃

Fiskars er ute med en ny serie økser med treskaft. Vi har testet en variant kalt Norden Turøks N7. Den er ganske lik den gamle traveren X10, som fortsatt holder stand.

På forsiden nå