Brynjes vindtette nettinglue holder deg overraskende varm i vinterkulda.

Ingen gjennomtrekk ⚄

Brynjes lille nettinglue beskytter imponerende mye.
22. januar 2020

Arctic Hat med vindbeskyttelse står i mot vinterstormen, og varmer svært godt til tross for sitt tynne stoff og beskjedne størrelse. Lua inngår i Arctic Double-serien fra Brynje, som har netting innerst og merinoull på utsiden.

Kombinasjonen er svært lett i forhold til varmeeffekten som oppnås. Dette gjelder for øvrig både boxershorts og hals, fra samme serie, som vi også har testet over en lengre periode. Det integrerte vindstoffet stenger vinden ute, og gjør det enda varmere.

Man skulle kanskje tro at det blir altfor tett/klamt straks man begynner å bevege seg. Men den gang ei.

Innsiden holder seg overraskende tørr grunnet få kontaktpunkter mot huden og en netting som transporterer fuktigheten godt. Merinoulla klør ikke, og lua har heller ingen sømmer/merkelapper som gnager.

Hodet er sensitivt for kulde og vind. Vi har testet lua i str. L/XL, for å være sikker på at den kan tres godt nedfor ørene. Varmetap handler om isolasjon. Og med eksponerte øreflipper blir du kald åkke som. Så her er det bedre å velge for stor enn for liten.

Sitter man stille på post/isfiske/matpause, foretrekker jeg fortsatt «bjønnfetta». Men så lenge du er i aktivitet, varmer Brynjes Arctic Hat mer enn godt nok, selv når temperaturen kryper under 20 kuldegrader, eller vindstyrken når 25 m/s.

Lett, varm og tørr, er stikkord som gjør denne lua til en favoritt på kalde dager. I bruk er det kun én ulempe – man hører dårligere.


PRODUKTNAVN: Brynje Arctic Hat w/Windcover
PRODUKTFAKTA: Lue med dobbel ullnetting og vindbeskyttelse. 100 % syntetisk nettingfôr, utside i 80 % merinoull og 20 % polyamid. Materialvekt, ytterstoff: 220 g/m2, netting: 140 g/m2 og vindstoff: 90 g/m2. Vekt: 70 g.

LEVERANDØR: Brynje AS, tlf. 33 18 33 00, www.brynje.no
PRIS: kr 449,-

KARAKTER: 5


 

Emneord: 

Siste fra Utstyr

Bergans Rabot 365 3L Jacket:

Solid jakke, men kragen trekker ned ⚃

Skalljakka fra Bergans’ nye Rabot 365-kolleksjon er solid, men kragepartiet ødelegger totalopplevelsen.
Bergans Super Light Dome 3:

Superlett og romslig dome-telt ⚄

Etter å ha sittet noen år på gjerdet, har Bergans tatt steget inn i lettvekstsegmentet på teltfronten. Vi har testet Superlight Dome 3-pers, og latt oss imponere.
Sufix 131 G-Core Braid Green:

Topp line til god pris ⚄

Sufix har laget en av verdens beste og rundeste fletteliner. Ikke bare er lina god, den er noe så sjeldent som det produsenten lover – og er priset deretter.

På forsiden nå