MSR Papa Hubba er et praktisk telt med to åpninger og stor innvendig plass. Eneste reelle begrensning er sterk vind. Da finnes det bedre, men tyngre alternativer.

Lett og romslig familietelt ⚃

Papa Hubba NX er et spennende og romslig firemannstelt med vekten av et lett tremannstelt.
Mandag, 16. september 2019 - 13:22

MSR Papa Hubba NX:

PRODUKTFAKTA: Ultralett firepersoners selvbærende tre-sesongs telt med to innganger, avtakbar toppduk, innevolum på 4322 liter.

Materiale ytterduk: 20D ripstop nylon 1200 mm Durashield polyurethane og silikon.

Materiale innerduk: 20D ripstop nylon, 15D nylon micromesh og 30D ripstop nylon 3000 mm Durashield polyurethane & DWR.

Fås i grønn eller hvit utgave, med 14 teltplugger, barduner, rep. sett og kompresjonstrekk, som gir målene 53 x 17 cm. Minimumsvekt: 2670 g.

PRIS: fra kr 9999,-

LEVERANDØR: Varri AS, tlf. 22 71 92 00, www.varri.no

For en småbarnsfamilie er det vekt og pakkvolum som blir begrensningen, når du velger hvilket telt som skal bli med på tur. Med en høyde på 1,2 m og nesten 5 kvadratmeter innvendig plass, er MSR-teltet Papa Hubba optimalt for barn i farta, eller om fire voksne skal overnatte sammen. Trenger du ly for natta, kan ytterteltet og stengene settes opp uten innertelt – og fungere som en avansert tarp. I sommervarmen, kan du droppe ytterteltet helt.

Papa Hubba er minimalistisk og leverer et flott innertelt, med fire romslige mesh-lommer og festepunker i tak. Innerteltet består av nylon og myggnetting, som gjør det luftig og svalt.
Det kan bli ugunstig, da vinden ikke kan stenges ute. For lavere vekt og fyring innvendig er det en fordel, dette er en kompromissløsning vi kan leve med.

Blafrer
Ytterteltets form tåler mye vind, men er ikke like veldesignet som innerteltet. Lufteklaffene på siden, er teltets største og eneste svakhet. Her blir ytterteltet med høy bakkeklaring, i kombinasjon med de to langsgående lufteklaffene på teltsidene, en svakhet i vind. De åpnes og lukkes med en løftepinne med borrelås. Dette fungerer supert i normal vind, men byr på problemer straks vinden tiltar. Da blafrer det og løsner. Løsningen min er en mini-bardun og en teltplugg, som står rett ned.

Lettest - ikke tøffest
Er du på jakt etter et lett og romslig firemannstelt, er dette et av markedets letteste og beste. Det er imidlertid ikke et telt som takler røft bruk, verken med tanke på vind, eller kontakt med yttervegger og gulv. For lengre levetid og en tørrere opplevelse, anbefales ekstra bunnduk for å bevare den tynne bunnduken.


I stekende sol kommer kuppeltelt med avtakbart yttertelt til sin rett. Skulle det begynne å regne, er det bare å sette på ytterteltet igjen.


Lufteklaffene blafrer og løsner straks vinden tiltar. Løsningen er å bardunere med en teltplugg, som står rett ned.

 

Emneord: 

På forsiden nå