Bærbar luksus ⚄

En fullblods teltovn på knappe to kilo og et kompakt sammenpakket format, tilbyr en meget hyggelig komfort/vekt-ratio. Winnerwell Fastfold kan fort bli vanskelig å la ligge igjen hjemme i den kalde årstida.
Onsdag, 18. september 2019 - 13:09

Utvalget av titanovner har økt de seinere årene og finnes i flere forskjellige fasonger, vektklasser og størrelser. Winnervell Titanium Fastfold plasserer seg blant de større og tyngre ovnene.

Monteringen er enkel og tar kort tid. I motsetning til mange andre titanovner, har Winnervell ingen små løse deler (muttere o.l.) som kompliserer oppsettet.


Winnerwell Titanium Fastfold leveres uten noen form for isolasjon rundt pipa. Her har vi brukt en brannsikker isolasjonsmatte.

Beina og sideveggene er festet til bunnen med hengsler. Disse foldes ut, og toppen settes på og festes med de integrerte klemmene.

Pipa er laget av et titanflak, som rulles sammen og sikres med seks ringer som tres på. Første gang man monterer pipa er det litt knotete, men etter at man har brent den inn går det som en lek.

På toppen av pipa plasseres gnistfangeren. Den har spalter på sidene hvor røyken går ut og er tett på toppen, slik at ikke regn og snø kommer inn. I tillegg har den også fester som gjør det mulig å bardunere den i dårlig vær.

En stor døråpning i front gjør det mulig å mate ovnen med skikkelige vedkubber. Trekken justeres med en enkel skyvemekanisme. I overgangen mellom ovn og pipe er det et spjeld som kan justeres trinnløst.


Ovnens kompakte sammenpakkede format gjør den enkel å transportere, og alt får plass i den medfølgende bagen.

Spjeldet skal alltid være åpent når man fyrer opp, men kan reguleres aktivt for å oppnå et mer økonomisk vedforbruk.
Vi setter pris på den store, flate toppen, hvor gryter og panner står fjellstøtt. Matlaging og snøsmelting blir en fornøyelse.

Så til det viktigste: varmen. I vår test benyttet vi ovnen sammen med en Frisport Basic 5–7-manns lavvo uten innertelt, og opplevde en behagelig “stuetemperatur”, selv når kvikksølvet krøp godt under nullpunktet utenfor. Innetemperaturen vil bli høyere om du har innertelt eller bomullsduk.


Rødglødende pipe vitner om god varmeproduksjon.

Ovnens lette konstruksjon gjør at det ikke finnes noe restvarme i godset når fyren dør ut, så du kan ikke sluntre unna ved-matingen om du vil ha en stabil innetemperatur uten store svingninger.

Under test brukte vi forskjellige vedtyper. Ved fyring med tørrfuru oppsto det etter hvert små svimerker i duken, da en del gnister kom seg forbi gnistfangeren. Når det ble fyrt med bjørk, var det derimot ingen problem med gnister på avveie. Om du har et telt/lavvo av syntetisk materiale, bør du kanskje unngå typiske “gnistprodusenter”, som gran og furu.

Winnerwell Fastfold framstår som et solid og gjennomtenkt produkt, som tar turkomforten til nye høyder. Eneste ulempe er at pipa kun blir levert i 270 cm. Ved å tilby flere pipelengder, vil ovnen bli kompatibel med flere telt/lavvoer.


Winnerwell Titanium Fastfold Camping Stove

PRODUKTFAKTA: Sammenleggbar vedovn i titan for bruk i telt, lavvo eller gamme. Størrelse: 37,5 (L) x 17,5 (H) x 22,5 cm (B). Pipa er 270 cm lang. Total høyde på hele oppsettet blir ca. 300 cm. Vekt/inkl. pipe: 1,8 kg.

LEVERANDØR: Frisport AS, tlf. 63 94 55 50, www.frisport.no

PRIS: kr 6999,-

KARAKTER: 5


 

Emneord: 
Tags: 

På forsiden nå