På godfot med Viking Classic ⚄

Viking Classic er utviklet i samarbeid med DNT i anledning organisasjonens 150 års jubileum i fjor. Etter åtte måneders bruk kan jeg fastslå at dette er noe langt mer enn et markedsføringsstunt. Det er rett og slett en knallgod fjellstøvel.
Tirsdag, 4. juni 2019 - 14:19

Viking Classic 150 GTX

PRODUKTFAKTA: Klassisk fjellstøvel i lær.

GORE-TEX membran. Bred gummikalosjering rundt hele. UGC yttersåle for god grep. EVA mellomsåle og Ortholite innersåle. Middels bred lest. Farger. Rosa/lilla og brun.

VEKT: 600 g (str. 37)

PRIS: kr 2999,-

KARAKTER: 5

LEVERANDØR: Viking, no.vikingfootwear.com

Av en eller annen grunn er jeg utstyrt med et par undersåtter som er usedvanlig kresne når det kommer til såler. Etter å ha trasket milevis gjennom fjell og skog, både med og uten tung sekk, er det befriende å konstatere at Viking Classic 150 nærmest gir en Birkenstock-følelse når det kommer til sålekomfort. Grepet i yttersålen er det heller ingen ting å utsette på. Maljer og snøring er fornuftig plassert, og ankelstøtten oppleves svært god selv i krevende terreng med god bør på ryggen. Pluss for D-ring til feste av gamasjehempe!

Støvlene kommer med bred gummikalosjering, som går rundt hele. Det beskytter læret på utsatte steder, og øker levetiden. Her har jeg imidlertid en liten anmerkning; i løpet av testperioden har øvre kant av kalosjeringen fått en glipe i front på den ene støvelen. Ingen stor sak, men litt uheldig om det utarter.

Designmessig har fottøyet fått et aldri så lite historisk sus, i form av ei påtrekks-hempe lik den gode, gamle skireima i rødt, hvitt og blått. Fargene på støvlene har i og for seg ingen praktisk betydning, men følelsen av å ha to rosa tyggegummibobler på føttene føltes litt beklemmende i starten. Godt å vite at de også leveres i en mer nøytral fargekombinasjon.

Alt i alt er Viking Classic 150 blant de absolutt beste og best behagelige allround fjellstøvlene jeg har brukt i seinere år.

Emneord: 
Tags: 

På forsiden nå