Full gass med Windburner ⚃

Små, kompakte kokesett er i vinden som aldri før. MSR utfordrer klassikeren Jetboil med denne serien, og den fungerer godt i all slags vær.
Tirsdag, 18. juni 2019 - 15:36

MSR Windburner Personal Stove System 1L

PRODUKTFAKTA: Alt-i-ett system. 1 liter kokekapasitet med gryte (m/nivåmerker) og isoleringshylse og håndtak. Brenner og gryte gir høy effekt i vind. Vekt: 430 g.

Bunnkoppen (0,5L) og topplokk har både drenerings- og drikkehull og er BPA-frie.

Brenner og gassboks lagres i gryten sammen med en støttedel for økt stabilitet. Koketid 1 L: ca. 4,5 min. Passer flere gryter i Windburner-systemet (ikke Stock pot eller Souce pot).

PRIS: fra kr 1990,-

LEVERANDØR: Varri AS, tlf. 22 71 92 00 www.varri.no

Frysetørket turmat, en suppepose og litt kakao eller nykvernet kaffe, trenger ikke mye plass, vann eller varme for å løfte nivået på en tur – uten å ta opp plass i sekken. Dersom man er alene eller to på en kortere tur, er sjansen stor for at nettopp en Windburner Personal Stove 1 liter er mer enn nok. Om ikke, finnes en variant med 1,8 liters grytedel i samme serie.

I snart ett år har jeg brukt MSR Windburner systemet, inklusiv denne 1 liters alt-i-ett utgaven. Nå kokes havregryn, frysetørket turmat og kaffe i ett og samme system – på kortere turer er termos og kokekar unødvendig. Windburner gjør alt og det radig unna. Men, noe skurrer.

Den koker vannet imponerende raskt i vinden, er trygg å håndtere og står stødig. Reingjøring er enkelt og alt pakkes rask sammen og sitter godt sammen.

Lokket i toppen og koppen i bunnen fungerer ikke som de skal, grunnet den bevegelige isolasjonshylsen rundt gryta. Koppen i bunn kiler seg ofte fast under hylsen, og blir iblant vrien å ta av.

Topplokket sitter stort sett godt, men gir ingen indikasjon på at det sitter med et betryggende ”klikk” eller noe visuelt. Problemet bunner i at det ikke er nok plass i topp og bunn av isoleringshylsen. Det går jo stort sett bra, og man lærer seg hva som fungerer. Men, den virkelige mangelen i et sett som skal tåle mye vind, er piezo-tenneren. Den har vært savnet i blesten – hva tenkte dere på her MSR?

På tross av litt smårust, er den uansett en av markedets beste løsninger, og blir aldri et feilkjøp.

Emneord: 
Tags: 

På forsiden nå