Mer skarpskodd blir du ikke ⚄

Med 12 stk. 15 mm lange pigger, solid kjetting og kraftig gummi, gir Mount Track- broddene fra Veriga spikerfeste og slitestyrke i toppklasse. Det er nesten så det blir litt for mye av det gode.
Onsdag, 10. april 2019 - 9:48

Veriga Mount Track

PRODUKTFAKTA: Elastiske brodder med rustfri stållenke og
14 stk. varmebehandlede stålpigger på 15 mm. Stramming
over vrist med borrelås. Leveres i fargene oransje og kamuflasje. Oppbevaringspose medfølger. Vekt: 520 g/par i str. L
PRIS: kr 699,-
LEVERANDØR: Kårvatn Handelskompani, www.fjellutstyr.no

KARAKTER: 5

Med broddene fra Veriga montert på undersottene, får du litt den samme følelsen som når setter deg inn i en firehjulstrekker med kjetting. Man kjenner seg trygg og ustoppelig, uansett underlag og helningsgrad i terrenget.

Platen med klør under framfoten, er hengslet, og følger dermed naturlig sålens kurve når du går. En reim med borrelås over vrista, sørger for at broddene aldri faller av.

Foruten å sikre trygg ferdsel i isete og ulendt terreng, kommer denne typen brodder også til sin rett på barmark, for eksempel når man skal ta seg opp og ned bratte lier med tung bør på ryggen.

De varmebehandlede stålpiggene viser lite tegn til slitasje, selv om de også har fått kjørt seg på bart berg.

Beholder du broddene på ved mindre krevende transportetapper på flat barmark, oppleves imidlertid piggene såpass lange at ganglaget blir litt oppstyltet, og det er fort gjort å subbe borti steiner og røtter.

Til gjengjeld biter de greit gjennom et lag med kladdesnø.

Veriga er en utfordrer til Snowline Chainsen Pro, som fikk svært gode skussmål da vi testet dem for noen år siden. Disse har 5 mm kortere pigger enn Veriga, en gummimansjett som ikke er fult så kraftig, og er uten borrelås.

Vekta blir dermed 160 gram lavere (pr. par str. L), og de koster en hundrelapp mindre. (I en videreutviklet variant får du nå også et par ekstra pigger i tuppen.)

Veriga og Snowline Chainsen Pro er begge gode valg. Sistnevnte vil dekke de aller fleste behov året rundt.

Liker du å makse i alle henseender, og ikke bryr deg om litt ekstra vekt, er utfordreren Veriga et opplagt valg. Skal du avansere ytterligere, er stegjern neste.

Emneord: 
Tags: 

På forsiden nå