Slik ligger man på senga når den er satt opp. Et lett liggeunderlag, og en sovepose – vips, sov godt!

Bunnsolid og lett feltseng ⚄

Feltsenga Ultralite Cot er et godt alternativ for deg som vil sove godt, men likevel bære lett. Mange løse deler er det største ankepunktet.
Mandag, 4. februar 2019 - 8:30

Therm-a-Rest Ultralite Cot, Regular

PRODUKTFAKTA: Sammenleggbar feltseng med bredt bruksområde og lavt transportvolum. Duk i tynt polyestermateriale m/ripstop og varmeisolasjon.

To parallellstenger har strikk, mens de åtte tverrstengene er todelte. Tolv plaststøtter holder konstruksjonen sammen og over bakkenivå. Minimum antall tverrstenger er fire. Med alle satt opp får man seks tverrstenger, hvor to av dem er doble og vridd 180 grader for ekstra styrke. Hele senga pakkes ned i en liten bag (43 x 13 cm) med glidelås. Vekt: 1,19 kg. Regular-modellen måler 183 cm x 61 cm ferdig oppslått. (Large veier 16 g ekstra)

PRIS: kr 3499,-

LEVERANDØR: Varri AS, tlf. 22 71 92 00, www.varri.no
KARAKTER: 5

Komfort begynner å bety mer enn jeg liker å innrømme. På turer med ultratynne liggeunderlag og soveposer i grenseland, kommer straffen fra kroppen selv. Snart var jeg på leting etter lette og funksjonelle produkter som kunne gjøre overnatting i telt, lavvo og gapahuk behagelig igjen. Det var da jeg kom over Ultralite Cot.

Feltsenga gir mange fordeler framfor å sove rett på bakken. Økt levetid og mer komfort er et faktum når man svever over rygg- og madrasskillere, som knudrete stein, lyng og skrape iskanter. De tar ofte knekken på skjøre oppblåsbare liggeunderlag, på sett og vis en slags kompensasjon for den ekstra kiloen som må iberegnes selve feltsenga.

Som transportabel feltseng er den lett – og deilig å sove på. Men produktets største ulempe er at den består av ufattelige 32 løse deler, som alle må settes sammen i felt. Deres største konkurrent, Helinox, har med sin Lite Cot laget et ganske likt produkt med kun åtte deler. Den har et noe større pakkvolum, veier 110 g mer, men er grunnet en mer praktisk konstruksjon en sterk utfordrer.

Ultralite Cot er litt skummel å sette opp i mye vind, løssnø eller nattemørke, da deler kan forsvinne. Oppsettet tar om lag tre-fire minutter, men om du setter sammen noen av delene hjemme, gjøres jobben unna på rundt minuttet, med fem tverrstenger. Pakklengden blir noe lengre, men passer fint sammen med telt eller fiskestenger i sekken, og gjør monteringen langt enklere.

Fire tverrstenger fungerer ok, men fem gir mindre press mot bunnduken i teltet, samt bedre støtte når den brukes som «sittebenk». Med alle åtte stengene i bruk, tåler den flere personer og gir deg flere bruksområder.

Dersom du ønsker lett oppakning, er denne feltsenga noe av det beste du får tak i. Vel å merke når vekt og volum er viktigst.


Den lille bagen tar ikke store plassen. Her er alt pakket smart og kompakt.

 

Emneord: 
Tags: 

På forsiden nå