Helsport Alta Winter Junior Flex kan justeres i lengden fra 130–160 cm, og kan følge barna i flere år.

Vokser i takt ⚄

I takt med at junior vokser til, har behovet for en trygg og god vinterpose meldt seg. Mitt krav var at den skulle takle streng kulde og ta så liten plass som mulig – siden jeg må bære alt de første årene.
Mandag, 26. november 2018 - 8:11

Valget falt på en pose som junior (og lillebror i framtiden) kan vokse med. Testpersonen var tre år ved teststart for ett år siden.

Helsport Alta Winter Junior Flex

PRODUKTFAKTA: Syntetisk vintersovepose med justerbar lengde for barn mellom 130–160 cm. Bredden er 65 cm, posen har toveis venstrejustert glidelås, samt egen lomme for plassering av pute under hodepartiet.

Ytterstoffet er rip-stop og innerpose av mikrofiber. Isolert med tolags Thermoguard 6000 fyllmateriale, med ekstra isolasjon rundt glidelås og hetteparti. Liten oppbevaringslomme finnes inne i posen. Volum: 28x38 cm.

Temperaturskala: Comfort -9°C, T-Limit -16°C og Extreme -34°C. Vekt u/trekk: 2,2 kg.

PRIS: kr 2395,-
LEVERANDØR: Helsport AS,
tlf. 72 87 83 00, www.helsport.no

KARAKTER: 5

Soveposen er blitt brukt på flere turer i telt, koier og hytter i høy- og lavland. Også under isfisketuren til Børgefjell i fjor vinter gjorde soveposen jobben under vekslende værforhold.

Den justerbare lengden har vært på det korteste, og har fungert som en ekstra isolasjon for beina/føttene. Poden er litt i minste laget for posen ennå, men den har holdt ham varm og fungert uten lyter.

Funksjoner som puterom, skjult strammesnor og toveis glidelås har gjort jobben. I tillegg har den ekstra isoleringen rundt glidelås og hals gitt god beskyttelse på kalde netter.

Medfølgende kompresjonstrekk, med fôr som en pakksekk, fungerte imidlertid ikke særlig godt. Vi byttet ut denne mot en ny og bedre variant med klassiske kompresjonsmuligheter etter kort tid.

Det eneste vi har å utsette på selve posen, er vekta, som vi synes er litt i tyngste laget. For alle som skal sove ute med barn i kulda, er Helsports Alta Winter Junior Flex uansett en trygg og god pose som kan anbefales.

På forsiden nå