Leica Rangemaster 2700-B gir mye informasjon til brukeren og er enkel og selvforklarende i bruk.

Råtass med rekkevidde

Leica var ledende i utviklingen av avstandsmålere på åttitallet, og viser stadig krefter innen feltet.
21. november 2018

Betegnelsen 2700-B gjenspeiler nettopp rekkevidden til avstandsmåleren i yards (ca. 2500 meter), og B står for den innebyggede ballistiske kalkulatoren. Når Leika varter opp med måling av avstander opp mot to og en halv kilometer, åpner det seg også andre bruksområder. Da har vi et verktøy for måling av landskapselementer i tillegg, for vurdering av mulige ruter i terrenget.

I Leica sitt nettbaserte ballistiske program kan du mate inn data for din egen ammunisjon og rifle. Dette lagres på et micro SD kort som settes i avstandsmåleren, og dermed kan du lese av informasjon om kulebanen på ulike avstander. Kulefall kan valgfritt angis i antall cm overhold, antall klikk opp med ditt kikkertsikte, eller som kalkulert horisontalt hold i bratt terreng. Det siste er lite aktuelt her på berget, men har sine fordeler i alpine landskap. Enheten kan også avlese avstanden kontinuerlig på objekter i bevegelse.

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Emneord: 

Siste fra Utstyr

Åsnes Breidablikk Hunter og Finnmark 54:

Ski for hundefolk ⚄/⚄

Noen hundefolk stoler på egne skiferdigheter og bruker stålkanter, mens andre mener det burde være totalforbud. Vi har testet to alternativer fra Åsnes for deg som vil være på den sikre siden.
Spartan Javelin Pro Hunt:

Magnetisk tofot ⚄

Spartan Javelin Pro Hunt smettes raskt på rifla når behovet for støtte melder seg. Etter litt tilvenning, falt konseptet i smak.
Photo Hide Buteo Mark II:

Knapt, men godt kamuflasjetelt ⚃

Er du naturfotograf? Da bør du sjekke ut dette kamoteltet. Kort oppsummert er det godt utstyrt, men ganske trangt.

På forsiden nå