Lur lykt ⚄

Denne lille lykta, som kun fantasier setter grenser for hva kan brukes til, anbefales til alle "uteliggere".
Torsdag, 8. november 2018 - 12:23

Nextorchs lommelanterne har et beskrivende navn. Den kan nemlig roteres 360 grader. Med en magnetisk bunnplate, fleksibel strikk og karabinkrok, har den

Nextorch UL360

PRODUKTNAVN: Nextorch UL360

PRODUKTFAKTA: LED-lykt med 360 graders rotasjon, magnetfeste og to lysstyrker (70 lm/10 lm). Leveres med to o-ringer, karabinkrok og fleksibel strikk. Størrelse: 78x34x21 mm.
Vekt: 63 g (inkl. ett AA-batteri).

LEVERANDØR: Alterno AS, tlf. 480 07 475, www.nextorch.no
PRIS: kr 229,-

KARAKTER: 5

svært mange bruksmuligheter.

Lykta er enkel å bruke, den skrus av/på. Slik reguleres lysstyrken også, selv om det krever litt «fingerspitzengefühl» i starten. Lysstrålen starter alltid på maks (70 lm) og går over på sparemodus (10 lm) etter hvert som batteriet lades ut. Ønsker du kun lav effekt, må du slå av lykta helt og skru den på med en ørliten omdreining, rett etterpå.

Lykta ble testet med medfølgende Energizer AA-batteri (fungerer også med oppladbart), som leverte maks lysstyrke (70 lm) i drøyt tre timer. Selv med lav styrke har du mer enn nok belysning i teltet, da holder dessuten batteriet i over ett døgn.

Lykta blir aldri så varm at den ikke kan håndteres. Den står stabilt av seg selv, uansett retning, og sprer lyset bredt. Det hvite LED-lyset er svært behagelig for øynene, og påvirkes ikke av bevegelser.

Lykta er i metall, men har polykarbonat i tuben rundt batteriet. Den tåler derfor ganske mye, og er i tillegg vannavvisende (IPX-6). Det hadde uansett vært kjekt med et lite etui, som kan beskytte lykta når den ikke er i bruk. Da slipper man samtidig å bli overrasket av flatt batteri.

Vi hadde satt pris på om det var mer brukervennlig å endre lysstyrken. Dette er imidlertid en rein bagatell. Lykta er såpass anvendelig, at kun fantasien setter begrensninger ved bruken. UL360 anbefales varmt til alle «uteliggere».

Emneord: 
Tags: 

På forsiden nå