Annonse

Test av iKamper Skycamp taktelt

Test av iKamper Skycamp taktelt
Takteltet har fire vinduer, med stige kommer du opp. Stor gulvflate.

Telt på taket

Skycamp fra iKamper er lett å sette opp, har god komfort og er solid. Det eneste minuset er at du ikke kan ha med deg kano på taket når teltet er montert.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel.

Jeg slo opp teltet første gang i stupmørke, det tok meg fire minutter å gjøre oppsettet. Neste natt var teltet oppe på under ett minutt.

Når teltet er nytt, må de to stengene som holder forteltet oppe, bøyes til. Når det er gjort, reduseres monteringstiden betraktelig. Firemanns telt montert på ett minutt, med kun to løse deler, er sjelden kost!

Ved å droppe vestibylen kan teltet være klart på 40 sekunder, men det er mye enklere å komme seg inn og ut hvis man tar seg tid til å montere stengene til vestibylen. Produsenten anbefaler også at man i dårlig vær bruker de medfølgende bardunene fra teltgulvet til bakken.

Madrassen dekker hele gulvet, og er myk nok til bruk uten overmadrass eller liggeunderlag. Kombinert med en takhøyde på 110 cm, blir tilværelsen svært komfortabel. 4,57 m² med gulvplass er svært mye i et taktelt.

Kanvasen er meget tykk og solid, bråker minimalt i vind, og skallet holder regnet ute. Kondens var ikke merkbart selv med tre personer i teltet i regnvær. Teltet har fire vinduer; to på kortveggen, en i døra og et takvindu. Alle har vanntett glidelås, myggnetting og kanvas-flapp for å kunne stenge helt igjen.

Glidelåser og alt materiale framstår som svært solid. Det er lite støy og blafring selv i relativt sterk vind. Skallet holdes oppe av to solide gassdempere. Disse kan låses med medfølgende lås, hvis det blåser så kraftig at det er fare for at skallet presses ned. Greit å unngå̊ å bli pakket inn i eget telt.

Skycamp er ekstremt lett å sette opp og ned – et meget trivelig sted å bo.

Skycamp er solid, har godt design og god kvalitet på alle materialer og løsninger. Sovekomforten er god, samtidig har man nok takhøyde til å sitte oppreist.
Komfort og kvalitet koster, så også̊ her.

Min gamle dieselpurke brukte 0,2 l ekstra pr. mil med takteltet montert. Langt mer enn når fjellteltet ligger i bagasjen, men vesentlig mindre enn med campingvogna hengende bak.

Det er synd at det ikke er mulig å frakte ting oppå takteltet, det lar seg derfor ikke kombinere med kano/kajakk. Skykamper er uansett en meget trivelig bolig.

iKamper Skycamp

Taktelt med hardt skall av fiberforsterket plast, som sammenslått ser ut som en skiboks. Plass til fire personer.

Lokket utgjør den ene langveggen når teltet er oppslått. Gulvplatene er laget av aluminium, med «honeycomb» for økt stivhet og isolasjon.

Gulvet består av to plater, som brettes ut når teltet slås opp. Øvrige vegger er laget av 300 GSM polyester/bomull kanvas. Vanntette glidelåser i dør og vinduer. Vestibylen holdes oppe av to teltstenger i stål.

Teleskopstigen på̊ 230 cm (maks lengde) fungerer både som stige og hovedstøtte til gulvet. Det er viktig at stigen settes rett og låses, så gulvet ikke kollapser.

Teltet holdes oppe av låsbare gass støtdempere. Leveres med låsbare spenner, som sikrer at teltet ikke åpner seg under kjøring. 

Mål lukket (LBH): 138 x 218 x 32 cm. 

Mål oppsatt: 210 x 218 x 110. 

Mål madrass: 210 x 190 x 4 cm. 

Vekt: 70 kg.

Pris: kr 34 000,-

Leverandør: iKamper Nordic, www.ikampernordic.com

Karakter: 5

Powered by Labrador CMS