Smart svippsekk ⚄

Silva Carry Dry Backpack har vært fast turfølge gjennom vår sommer og høst, og er blitt et hyggelig bekjentskap. Særlig nyttig er sekken på fisketurer hvor du etablerer camp, for så å utforske nærområdet.
Tirsdag, 30. oktober 2018 - 9:30

Er du litt nøye med pakkinga, får du med deg det du trenger av mat, klær og litt utstyr til en dag ute. Jo da, en del storsekker tilbyr systemer hvor lokk og/eller sidelommer kan transformeres til svipptursekk.

Silva Carry Dry Backpack

PRODUKTFAKTA: Vanntett svipptursekk laget i 30D ripstop cordura. Meshlommer på siden, glidelåslomme i front.

Refleksdetaljer på bærestropper. Rullelukking med klips i toppen. Egen oppbevaringspose. Volum: 23 L. Vekt: 145 g.

PRIS: kr 449,-
LEVERANDØR: Silva Sweden AB, www.silva.se

KARAKTER: 5

Dette kan også fungere greit, men krever gjerne litt mer rigging/organisering, og de er sjelden vanntette. Går man for lettpakking, også mht. valg av hovedsekk, er slike løsninger stort sett fraværende, og da er det kjekt å kunne trylle fram en lett minisekk.

Med kun 145 gram og en ellers minimalistisk konstruksjon, er naturligvis ikke bærekomforten all verden. Men pakker du riktig og dropper de tyngste remediene, sitter sekken overraskende greit på ryggen. Produsenten har sløyfet brystreim og reim rundt livet for å spare vekt. Dette har kun unntaksvis vært et savn i sommerhalvåret. På skiturer, hvor det blir litt mer bevegelse, har jeg en følelse av at savnet ville vært større.

I regnvær har sekkens hovedrom holdt stand mot vann i testperioden. Glidelåslommen i front er dog ikke vanntett. Vær oppmerksom på at Silva Carry Dry Backpack ikke markedsføres som en vanntett tørrsekk til padleturer etc. For ordens skyld har vi latt den ligge lukket en halv time under vann, og da siver fukt inn via lukkemekanismen i toppen.

En værbestandig svipptursekk er alltid kjekt å ha for hånden. Silvas variant er i så henseende et godt valg til en helt grei pris. Unngå skarpe gjenstander og bruk sekken med vett om du vil at vanntettheten skal vare.

 

Emneord: 

På forsiden nå