Ti jerver skal felles

Miljødirektoratet har gitt Statens naturoppsyn i oppdrag å felle til sammen ti jerver i områder i Vestland, Trøndelag og Troms og Finnmark.
08. mars 2022

Tirsdag 8. mars opplyste Miljødirektoratet at det har gitt Statens naturoppsyn i oppdrag å felle til sammen ti jerver i områder i Vestland, Trøndelag og Troms og Finnmark.

Seks av dyrene kan felles i Troms og Finnmark i to områder i Nordreisa, Gamvik, Kvænangen, Kautokeino, Porsanger, Tana, Lebesby, Alta og Nordkapp, ifølge oversikten.

I Trøndelag kan to dyr felles i et område i Namsos og Steinkjer og deler av Fosen. I Vestland kan to dyr felles i et område i Luster, Årdal, Lærdal, Sogndal og Stryn.

(©NTB)

Emneord: 

Siste fra Rovdyr

I jaktåret 2021/22 ble det skutt 38 ulv i Norge. Det er det høyeste antallet fellinger siden Statistisk sentralbyrå begynte å måle i jaktåret 1994/95. (Bildet er tatt under kontrollerte forhold). Foto: Torgeir W. Skancke

Ikke vært skutt mer ulv på over tyve år

I jaktåret 2021/22 ble det rapportert 38 skutte ulv, viser oppdaterte tall fra Statistisk sentralbyrå.
Oppdaterte tall viser at antall gauper i Norge nå ligger under bestandsmålet fra Stortinget. Foto: Istockphoto / Dreamnordo

Nå er gaupa under bestandsmålet

For første gang å to år er antallet gauper nå igjen under Stortingets bestandsmål.
Den svenske Riksdagen har bestemt at bestanden av svensk ulv skal ligge mellom 170 og 270 dyr, og at mulighetene for samarbeid med Norge skal undersøkes. Foto: Torgeir W. Skancek (Tatt under kontrollerte forhold)
Ulveforvaltning:

Sverige ønsker å samarbeide med Norge

Den svenske Riksdagen vedtok i forrige uke et bestandsmål for ulv i Sverige. Vedtaket innebærer også at Sverige bør søke samarbeid med Norge om ulveforvaltning.

På forsiden nå