Annonse

Byrådet i Oslo vil forby ulvejakt

Oslo kommune ønsker å forby jakt på ulv i sine skoger.

Oslo kommune ønsker å forby all jakt på ulv og andre store rovdyr i Nordmarka og Østmarka. Norges Jeger- og Fiskerforbund reagerer på forslaget, og mener det strider mot Stortingets vedtatte rovviltpolitikk.

Publisert

Denne artikkelen er over fem år gammel.

I byrådets nye skogplan foreslås det å forby jakt på småvilt, kvotejakt på gaupe og lisensfelling av gaupe, ulv, jerv og bjørn, skriver Aftenposten.

– Ulven er en sterkt utrydningstruet art. Med dette ønsker Oslo kommune som grunneier å sende et signal om at vi er beredt til å ta vår del av ansvaret for å sikre en levedyktig ulvestamme i Norge, sier miljøbyråd Lan Marie Berg (MDG).

Byrådet ønsker at Oslomarka skal bli villere og mer mangfoldig, og mener at rovdyr hører med. Norges Jeger- og fiskerforbund (NJFF) er kritiske til forbudet og mener det går mot Stortingets vedtatte rovviltpolitikk.

– Med et generelt forbud mot all jakt på store rovdyr, etablerer byrådet i praksis et reservat. Det blir derfor åpenbart for oss at dette er en politisk markering og uttrykk for en negativ holdning til jakt, sier leder Line Lillebø Osfoss i Oslo NJFF.

Powered by Labrador CMS